Een eerste contingent van 650 militairen die gestationeerd waren ten noordoosten van de hoofdstad Kaboel, heeft het land verlaten en zal niet vervangen worden. Dat heeft de woordvoerder van het Amerikaanse leger laten weten.

De Verenigde Staten hebben ongeveer 100.000 soldaten in Afghanistan en leveren daarmee het gros van de troepen van de internationale militaire coalitie.

Eind juni kondigde president Barack Obama aan dat tegen de zomer van 2012 een derde van het Amerikaanse contingent uit Afghanistan wordt weggehaald. Dat zijn zo'n 33.000 manschappen.

De internationale coalitie in Afghanistan telt ongeveer 140.000 militairen. (Belga/SD)

Een eerste contingent van 650 militairen die gestationeerd waren ten noordoosten van de hoofdstad Kaboel, heeft het land verlaten en zal niet vervangen worden. Dat heeft de woordvoerder van het Amerikaanse leger laten weten. De Verenigde Staten hebben ongeveer 100.000 soldaten in Afghanistan en leveren daarmee het gros van de troepen van de internationale militaire coalitie. Eind juni kondigde president Barack Obama aan dat tegen de zomer van 2012 een derde van het Amerikaanse contingent uit Afghanistan wordt weggehaald. Dat zijn zo'n 33.000 manschappen. De internationale coalitie in Afghanistan telt ongeveer 140.000 militairen. (Belga/SD)