Over slachtoffers heerst nog onduidelijkheid, maar volgens de eerste berichten kwamen vier tot zes mensen om het leven, zowel daders als burgers.

De radicaalislamitische terreurbeweging Al-Shabaab zegt achter de aanslag te zitten. De aangevallen hotels zijn Weheliye en Siyaad, die tot de beste van de stad behoren.

'Bomauto's zijn in de hotels gereden,' liet een woordvoerder van Al-Shabaab weten aan Reuters. 'Daarna zijn onze strijders binnengevallen'. Er zijn berichten over een schietpartij.

De BBC meldt dat op hetzelfde moment ook een mortieraanval plaatsvond op een basis van de Afrikaanse Unie. Die helpt de Somalische regering bij de strijd tegen Al-Shabaab. (KVDA)

Over slachtoffers heerst nog onduidelijkheid, maar volgens de eerste berichten kwamen vier tot zes mensen om het leven, zowel daders als burgers.De radicaalislamitische terreurbeweging Al-Shabaab zegt achter de aanslag te zitten. De aangevallen hotels zijn Weheliye en Siyaad, die tot de beste van de stad behoren.'Bomauto's zijn in de hotels gereden,' liet een woordvoerder van Al-Shabaab weten aan Reuters. 'Daarna zijn onze strijders binnengevallen'. Er zijn berichten over een schietpartij.De BBC meldt dat op hetzelfde moment ook een mortieraanval plaatsvond op een basis van de Afrikaanse Unie. Die helpt de Somalische regering bij de strijd tegen Al-Shabaab. (KVDA)