De man die werd vermoord in het zuidoosten van Londen was een Britse militair. Dat heeft een senior ambtenaar bevestigd aan de BBC. De twee verdachten liggen in het ziekenhuis, één zou zwaargewond zijn.

"De beste manier om met terrorisme om te gaan is gewoon door te gaan met het dagelijkse leven", aldus de Londens burgemeester Boris Johnoson. "De moordenaars zullen worden berecht", sprak de burgemeester een dag na de feiten.

Ook de Britse premier David Cameron sprak zijn ongenoegen uit: "Wat er gebeurd is, was ziekmakend. De mensen die dit gedaan hebben, deden dat om ons te verdelen. Maar die mensen moeten weten dat zoiets Groot-Brittannië alleen maar sterker maakt." Ook liet de premier weten dat de daders bekend zijn bij de politie.

'Ik heb genoeg van mensen die moslims doden in Afghanistan'

In de wijk Woolwich in Londen werd de veteraan op klaarlichte dag met een hakbijl en een kapmes om het leven gebracht. De twee aanvallers werden door de politie neergeschoten en vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de Britse krant The Daily Telegraph wilden de twee mannen "een oorlog beginnen" omdat ze boos waren over de aanwezigheid van Britse militairen in Afghanistan.

Een van de verdachten zei dat tegen een 48-jarige scoutingleidster, die de man na de aanval op straat aansprak op zijn daad. Volgens de vrouw gaf de man direct toe verantwoordelijk te zijn voor de aanval op de Britse soldaat.

"Ik heb hem gedood omdat hij moslims heeft omgebracht. Ik heb genoeg van mensen die moslims doden in Afghanistan. Ze hebben daar niets te zoeken."

De twee verdachten zijn geboren in Groot-Brittannië, maar hebben Nigeriaanse roots. Ze zouden geen banden hebben met Nigeriaanse terreurorganisaties zoals de radicaalislamitische Boko Haram

Volgens de BBC zou een van de twee verdachten zich zo'n tien jaar geleden hebben bekeerd tot de islam, vanuit een christelijke achtergrond. Momenteel is de politie volop bezig met huiszoekingen om meer te weten te komen over de daders en hun motieven.

Aanvallen op moskeeën

Na de moord zijn moskeeën op verschillende plekken in Engeland aangevallen. De oproerpolitie moest worden ingezet om de aanhangers van de extreemrechtse organisatie English Defence League (EDL) tot de orde te roepen.

Burgemeester Johnson keurde de rellen af en noemde het "helemaal verkeerd" om de islam verantwoordelijk te houden voor de moord op de Britse militair.

1.200 extra politiemensen

Ondertussen heeft de Londense politie haar aanwezigheid op straat opgevoerd, ook met het oog op de Champions League-finale van zaterdag. Op alle plaatsen waar zich mensenmassa's verzamelen, zal men de komende drie dagen meer politie in uniform zien, zei Simon Byrne van Scotland Yard bij een bezoek aan de plaats van het incident.

Er zijn reeds 1.200 extra politiemensen ingezet om de mensen op straat een groter veiligheidsgevoel te geven. Dit blijft tot er meer klaarheid is over de achtergronden van het bloedbad.

De man die werd vermoord in het zuidoosten van Londen was een Britse militair. Dat heeft een senior ambtenaar bevestigd aan de BBC. De twee verdachten liggen in het ziekenhuis, één zou zwaargewond zijn. "De beste manier om met terrorisme om te gaan is gewoon door te gaan met het dagelijkse leven", aldus de Londens burgemeester Boris Johnoson. "De moordenaars zullen worden berecht", sprak de burgemeester een dag na de feiten. Ook de Britse premier David Cameron sprak zijn ongenoegen uit: "Wat er gebeurd is, was ziekmakend. De mensen die dit gedaan hebben, deden dat om ons te verdelen. Maar die mensen moeten weten dat zoiets Groot-Brittannië alleen maar sterker maakt." Ook liet de premier weten dat de daders bekend zijn bij de politie. 'Ik heb genoeg van mensen die moslims doden in Afghanistan' In de wijk Woolwich in Londen werd de veteraan op klaarlichte dag met een hakbijl en een kapmes om het leven gebracht. De twee aanvallers werden door de politie neergeschoten en vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph wilden de twee mannen "een oorlog beginnen" omdat ze boos waren over de aanwezigheid van Britse militairen in Afghanistan. Een van de verdachten zei dat tegen een 48-jarige scoutingleidster, die de man na de aanval op straat aansprak op zijn daad. Volgens de vrouw gaf de man direct toe verantwoordelijk te zijn voor de aanval op de Britse soldaat. "Ik heb hem gedood omdat hij moslims heeft omgebracht. Ik heb genoeg van mensen die moslims doden in Afghanistan. Ze hebben daar niets te zoeken." De twee verdachten zijn geboren in Groot-Brittannië, maar hebben Nigeriaanse roots. Ze zouden geen banden hebben met Nigeriaanse terreurorganisaties zoals de radicaalislamitische Boko HaramVolgens de BBC zou een van de twee verdachten zich zo'n tien jaar geleden hebben bekeerd tot de islam, vanuit een christelijke achtergrond. Momenteel is de politie volop bezig met huiszoekingen om meer te weten te komen over de daders en hun motieven. Aanvallen op moskeeën Na de moord zijn moskeeën op verschillende plekken in Engeland aangevallen. De oproerpolitie moest worden ingezet om de aanhangers van de extreemrechtse organisatie English Defence League (EDL) tot de orde te roepen. Burgemeester Johnson keurde de rellen af en noemde het "helemaal verkeerd" om de islam verantwoordelijk te houden voor de moord op de Britse militair. 1.200 extra politiemensen Ondertussen heeft de Londense politie haar aanwezigheid op straat opgevoerd, ook met het oog op de Champions League-finale van zaterdag. Op alle plaatsen waar zich mensenmassa's verzamelen, zal men de komende drie dagen meer politie in uniform zien, zei Simon Byrne van Scotland Yard bij een bezoek aan de plaats van het incident. Er zijn reeds 1.200 extra politiemensen ingezet om de mensen op straat een groter veiligheidsgevoel te geven. Dit blijft tot er meer klaarheid is over de achtergronden van het bloedbad.