Een Franse burgemeester die zich, net zoals vele van zijn landgenoten, tegen het vorig jaar goedgekeurde homohuwelijk kantte, zegt eenmalig een uitzondering gemaakt te hebben op dat standpunt. Reden voor die uitzondering is het huwelijk van zijn zoon met een andere man.

'Het leek me helemaal normaal om het huwelijk te voltrekken, zelfs al ga ik nog altijd niet akkoord met het homohuwelijk', zei Raymong Bardet, sinds 1981 burgemeester van Ville-la-Grand, in de Rhône-Alpes, aan de regionale krant Le Dauphiné Libéré.

Vorig jaar voerde de populaire burgemeester al een parodie op het homohuwelijk uit, waarin hij twee van zijn mannelijke medewerkers in de echt verbond. Tijdens die ceremonie maakte hij duidelijk dat hij niet van plan was ooit een homohuwelijk te voltrekken.

'Ik heb mijn mening veranderd, want ik stond voor een voldongen feit', zegt hij in de krant. 'Goed twee maanden geleden heb ik vernomen dat mijn zoon homo is.'

Bardet legt uit dat vaderliefde voor alles gaat. 'Het was mijn zoon die trouwde, en het was uitgesloten dat iemand anders het huwelijk zou voltrekken. Ik kende zijn echtgenoot nog niet, maar ze vormen een prachtig stel.'

Over het homohuwelijk is hij echter nog niet van idee veranderd. 'Ik denk dat het niet is wat de natuur wil. Maar ik ben niet militant, ik ben de straat niet opgegaan om te protesteren.' (Belga/WB)

Een Franse burgemeester die zich, net zoals vele van zijn landgenoten, tegen het vorig jaar goedgekeurde homohuwelijk kantte, zegt eenmalig een uitzondering gemaakt te hebben op dat standpunt. Reden voor die uitzondering is het huwelijk van zijn zoon met een andere man. 'Het leek me helemaal normaal om het huwelijk te voltrekken, zelfs al ga ik nog altijd niet akkoord met het homohuwelijk', zei Raymong Bardet, sinds 1981 burgemeester van Ville-la-Grand, in de Rhône-Alpes, aan de regionale krant Le Dauphiné Libéré.Vorig jaar voerde de populaire burgemeester al een parodie op het homohuwelijk uit, waarin hij twee van zijn mannelijke medewerkers in de echt verbond. Tijdens die ceremonie maakte hij duidelijk dat hij niet van plan was ooit een homohuwelijk te voltrekken. 'Ik heb mijn mening veranderd, want ik stond voor een voldongen feit', zegt hij in de krant. 'Goed twee maanden geleden heb ik vernomen dat mijn zoon homo is.' Bardet legt uit dat vaderliefde voor alles gaat. 'Het was mijn zoon die trouwde, en het was uitgesloten dat iemand anders het huwelijk zou voltrekken. Ik kende zijn echtgenoot nog niet, maar ze vormen een prachtig stel.' Over het homohuwelijk is hij echter nog niet van idee veranderd. 'Ik denk dat het niet is wat de natuur wil. Maar ik ben niet militant, ik ben de straat niet opgegaan om te protesteren.' (Belga/WB)