Beddington stelde zijn bevindingen donderdag voor op de milieuconferentie Sustainable Developmant UK 09 in Londen, meldt de BBC.

Volgens Beddington zal de wereldbevolking tegen 2030 zijn gestegen tot zeker 8,3 miljard mensen, tegenover de huidige 6,8 miljard. Daardoor zal de vraag voedsel en energie stijgen met vijftig procent, die naar proper water met dertig procent.

Dat zal leiden tot een crisis met verschrikkelijke gevolgen, aldus Beddington. De klimaatverandering zal de zaken volgens hem op onvoorspelbare wijze verergeren.

De wetenschapper heeft het over een 'perfect storm'. "De wereld zal dan wel niet totaal instorten, maar als we de problemen niet aanpakken, dan wordt de situatie erg zorgelijk".

Genetische manipulatie
Beddington pleit voor een verhoging van de wereldwijde landbouwproductiviteit, door middel van nieuwe technologieën. Op dit moment gaat zo'n 30 tot 40 procent van de oogst verloren door ziektes en dierenplagen.

"We hebben planten nodig die daar tegen bestand zijn, en ook tegen droogte. Genetische manipulatie kan daar een deel van de oplossing zijn", aldus de wetenschapper.

Beddington stelde zijn bevindingen donderdag voor op de milieuconferentie Sustainable Developmant UK 09 in Londen, meldt de BBC.Volgens Beddington zal de wereldbevolking tegen 2030 zijn gestegen tot zeker 8,3 miljard mensen, tegenover de huidige 6,8 miljard. Daardoor zal de vraag voedsel en energie stijgen met vijftig procent, die naar proper water met dertig procent.Dat zal leiden tot een crisis met verschrikkelijke gevolgen, aldus Beddington. De klimaatverandering zal de zaken volgens hem op onvoorspelbare wijze verergeren.De wetenschapper heeft het over een 'perfect storm'. "De wereld zal dan wel niet totaal instorten, maar als we de problemen niet aanpakken, dan wordt de situatie erg zorgelijk".Genetische manipulatieBeddington pleit voor een verhoging van de wereldwijde landbouwproductiviteit, door middel van nieuwe technologieën. Op dit moment gaat zo'n 30 tot 40 procent van de oogst verloren door ziektes en dierenplagen."We hebben planten nodig die daar tegen bestand zijn, en ook tegen droogte. Genetische manipulatie kan daar een deel van de oplossing zijn", aldus de wetenschapper.