Deze peiling toont een presidentsrace in flux. Terwijl zakenman Donald Trump aan voorsprong inboet, wint niet alleen senator Ted Cruz maar ook John Kasich, de gouverneur van Ohio, die stijgt naar 22 procent. Senator Marco Rubio, de favoriet van het establishment, zakt naar de vierde plaats met 20 procent.

Nationale peilingen zijn op dit moment van voorverkiezingen dubieus omdat ze zich baseren op, in dit geval, 397 kiezers in een land van 330 miljoen mensen.

Een nieuwe peiling van de Washington Post, ook gebaseerd op zowat 400 Republikeinse kiezers, geeft Trump 34 procent, Cruz 25, Rubio 18 en Kasich 13 procent.

Maar beide peilingen wijzen op hetzelfde fenomeen: Trump gaat in dalende lijn, Rubio gaat ook omlaag, en Kasich en Cruz winnen aan aanhang.

'Altijd te laag'

In recente debatten gingen Rubio en Trump scheldpartijen met mekaar aan. Of hun terugval in de peilingen daarmee te maken heeft is niet uitgemaakt. Trump kampt nu ook met voor miljoenen dollars aan negatieve adverenties van Republikeinse financiers, een veelvoud van wat hijzelf aan advertenties verspreidt.

Ted Cruz, de meest op conservatieven en evangelische christenen mikkende kandidaat, had een goed weekend, met grote overwinningen in de voorverkiezingen van Kansas en Maine.

Trump heeft al herhaaldelijk geklaagd over de peilingen van de Wall Street Journal, die hem steevast (volgens hem) te laag inschatten. In februari gaf de Journal hem in een gelijkaardige peiling 27 procent van de nationale Republikeinse stemmen...

Deze peiling toont een presidentsrace in flux. Terwijl zakenman Donald Trump aan voorsprong inboet, wint niet alleen senator Ted Cruz maar ook John Kasich, de gouverneur van Ohio, die stijgt naar 22 procent. Senator Marco Rubio, de favoriet van het establishment, zakt naar de vierde plaats met 20 procent.Nationale peilingen zijn op dit moment van voorverkiezingen dubieus omdat ze zich baseren op, in dit geval, 397 kiezers in een land van 330 miljoen mensen. Een nieuwe peiling van de Washington Post, ook gebaseerd op zowat 400 Republikeinse kiezers, geeft Trump 34 procent, Cruz 25, Rubio 18 en Kasich 13 procent. Maar beide peilingen wijzen op hetzelfde fenomeen: Trump gaat in dalende lijn, Rubio gaat ook omlaag, en Kasich en Cruz winnen aan aanhang.In recente debatten gingen Rubio en Trump scheldpartijen met mekaar aan. Of hun terugval in de peilingen daarmee te maken heeft is niet uitgemaakt. Trump kampt nu ook met voor miljoenen dollars aan negatieve adverenties van Republikeinse financiers, een veelvoud van wat hijzelf aan advertenties verspreidt.Ted Cruz, de meest op conservatieven en evangelische christenen mikkende kandidaat, had een goed weekend, met grote overwinningen in de voorverkiezingen van Kansas en Maine.Trump heeft al herhaaldelijk geklaagd over de peilingen van de Wall Street Journal, die hem steevast (volgens hem) te laag inschatten. In februari gaf de Journal hem in een gelijkaardige peiling 27 procent van de nationale Republikeinse stemmen...