'Spijtig genoeg zijn er te weinig leiders die zich inzetten voor de verdediging van de diversiteit en het belang van een open, tolerante en democratische samenleving waar iedereen welkom is', stelt de Zweedse Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Malmström in reactie op de gruwelijke gebeurtenissen in Noorwegen.

Daar bracht Anders Behring Breivik in Oslo meer dan zeventig mensen om in zijn 'strijd tegen het oprukkende islamisme'. De extreemrechtse Breivik publiceerde voor zijn aanslag een manifest van ruim 1.500 bladzijden waarin hij het onder meer heeft over 'een preventieve oorlog tegen de marxistische/multiculturele regimes in Europa'.

'Succes dankzij negatieve retoriek tegen islam' 'Zijn manifest toont een zeer verstoorde man, maar spijtig genoeg bevat het bepaalde gevoelens die vandaag de dag wijdverspreid zijn in Europa', beklemtoont Malmström.

'Ik heb meermaals mijn bezorgdheid geuit over xenofobe groeperingen die succes oogsten dankzij een negatieve retoriek tegen de islam en tegen andere vermeende bedreigingen voor onze maatschappij.' '

Dat creëert een zeer negatief klimaat', besluit de Zweedse.(Belga/SD)

'Spijtig genoeg zijn er te weinig leiders die zich inzetten voor de verdediging van de diversiteit en het belang van een open, tolerante en democratische samenleving waar iedereen welkom is', stelt de Zweedse Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Malmström in reactie op de gruwelijke gebeurtenissen in Noorwegen. Daar bracht Anders Behring Breivik in Oslo meer dan zeventig mensen om in zijn 'strijd tegen het oprukkende islamisme'. De extreemrechtse Breivik publiceerde voor zijn aanslag een manifest van ruim 1.500 bladzijden waarin hij het onder meer heeft over 'een preventieve oorlog tegen de marxistische/multiculturele regimes in Europa'. 'Succes dankzij negatieve retoriek tegen islam' 'Zijn manifest toont een zeer verstoorde man, maar spijtig genoeg bevat het bepaalde gevoelens die vandaag de dag wijdverspreid zijn in Europa', beklemtoont Malmström. 'Ik heb meermaals mijn bezorgdheid geuit over xenofobe groeperingen die succes oogsten dankzij een negatieve retoriek tegen de islam en tegen andere vermeende bedreigingen voor onze maatschappij.' 'Dat creëert een zeer negatief klimaat', besluit de Zweedse.(Belga/SD)