De 15-jarige Malala Yousafzai werd uit het Queen Elizabeth Hospital in het Engelse Birmingham ontslagen, maar ze moet wel nog terugkomen voor een hersteloperatie. Dat gebeurt ofwel later deze maand, ofwel in februari. Het meisje verblijft ondertussen in Groot-Brittannië.

Malala, die zich voor het schoolonderwijs van meisjes inspande, werd in oktober door de taliban doelgericht neergeschoten. Ze werd een week na de aanval naar een ziekenhuis in Groot-Brittannië overgevlogen.

Volgens de Pakistaanse regering zal de tiener met haar familie in Groot-Brittannië kunnen blijven nadat haar vader een consulaire post kreeg toegekend in Birmingham. Ziauddin Yousafzai kreeg de post van onderwijsattaché bij het Consulaat van Pakistan voor een periode van drie jaar. De familie had na doodsbedreigingen van de taliban schrik om naar Pakistan terug te keren. (Belga/TE)

De 15-jarige Malala Yousafzai werd uit het Queen Elizabeth Hospital in het Engelse Birmingham ontslagen, maar ze moet wel nog terugkomen voor een hersteloperatie. Dat gebeurt ofwel later deze maand, ofwel in februari. Het meisje verblijft ondertussen in Groot-Brittannië. Malala, die zich voor het schoolonderwijs van meisjes inspande, werd in oktober door de taliban doelgericht neergeschoten. Ze werd een week na de aanval naar een ziekenhuis in Groot-Brittannië overgevlogen. Volgens de Pakistaanse regering zal de tiener met haar familie in Groot-Brittannië kunnen blijven nadat haar vader een consulaire post kreeg toegekend in Birmingham. Ziauddin Yousafzai kreeg de post van onderwijsattaché bij het Consulaat van Pakistan voor een periode van drie jaar. De familie had na doodsbedreigingen van de taliban schrik om naar Pakistan terug te keren. (Belga/TE)