Het is nog altijd onduidelijk of vrouwen in Afghanistan na de machtsovername door de taliban opnieuw hun beroepen zullen kunnen uitoefenen. Alleen voor de vrouwen in de gezondheidssector en het onderwijs kwamen er concretere toezeggingen.

In de gezondheidssector kwamen er berichten uit het noorden van het land dat vroedvrouwen niet meer mochten deelnemen aan vergaderingen met mannelijke artsen. Tijdens de talibanheerschappij tussen 1996 en 2001 mochten vrouwen niet behandeld worden door mannelijke dokters, waardoor hun toegang tot gezondheidszorg drastisch werd ingeperkt.

Tijdens een persconferentie zei Sabiullah Mudjahid deze week dat werkende vrouwen thuis moeten blijven, tot er nieuwe regels zijn. Hun loon zou wel worden doorbetaald. Het was onduidelijk of de zegsman alleen sprak over vrouwen met een job in regeringsinstanties of ook over vrouwen in privébedrijven.

Het is nog altijd onduidelijk of vrouwen in Afghanistan na de machtsovername door de taliban opnieuw hun beroepen zullen kunnen uitoefenen. Alleen voor de vrouwen in de gezondheidssector en het onderwijs kwamen er concretere toezeggingen.In de gezondheidssector kwamen er berichten uit het noorden van het land dat vroedvrouwen niet meer mochten deelnemen aan vergaderingen met mannelijke artsen. Tijdens de talibanheerschappij tussen 1996 en 2001 mochten vrouwen niet behandeld worden door mannelijke dokters, waardoor hun toegang tot gezondheidszorg drastisch werd ingeperkt.Tijdens een persconferentie zei Sabiullah Mudjahid deze week dat werkende vrouwen thuis moeten blijven, tot er nieuwe regels zijn. Hun loon zou wel worden doorbetaald. Het was onduidelijk of de zegsman alleen sprak over vrouwen met een job in regeringsinstanties of ook over vrouwen in privébedrijven.