De luchthaven van Karachi, de grootste van Pakistan, werd zondagavond aangevallen door een groep zwaargewapende mannen. De aanval vond plaats in een terminal die normaal gezien gebruikt wordt voor cargo en VIP-vluchten, meldt BBC World News.

Explosies

Persbureau AFP maakte melding van 'twee enorme explosies'. Bij de aanval werden ook zeker twee vliegtuigen vernield. Op televisiebeelden is te zien dat één vliegtuig in brand stond.

Volgens de Amerikaanse krant Washington Post, die een hooggpeplaatste bron binnen de veiligheidsdiensten citeert, probeerden de aanvallers een vliegtuig te kapen, maar zijn ze daar niet in geslaagd. De aanvallers zouden uniformen van de veiligheidsdienst hebben gedragen.

Afgeleid

Het leger meldde vanochtend dat alle tien aanvallers waren gedood, maar na die mededeling werden nog geweerschoten gehoord. Alle vluchten met bestemming Karachi worden afgeleid naar andere luchthavens.

Onder de doden zijn naast de tien aanvallers vooral werknemers van de luchthaven.

Boodschap

De aanslag werd opgeëist door Shahidullah Shahid, de woordvoerder van de Pakistaanse taliban (TTP). De TTP voert sinds 2007 een verbeten strijd tegen de regering in Islamabad.

'De aanval is een boodschap aan de Pakistaanse regering dat we nog steeds wraak nemen voor de moord op onschuldigen door drones die bommen gooien op onze dorpen,' zei hij volgens Reuters.

De recente vredesgesprekken tussen de regering en de TTP liepen af met een sisser. (Belga/KVDA)

De luchthaven van Karachi, de grootste van Pakistan, werd zondagavond aangevallen door een groep zwaargewapende mannen. De aanval vond plaats in een terminal die normaal gezien gebruikt wordt voor cargo en VIP-vluchten, meldt BBC World News. ExplosiesPersbureau AFP maakte melding van 'twee enorme explosies'. Bij de aanval werden ook zeker twee vliegtuigen vernield. Op televisiebeelden is te zien dat één vliegtuig in brand stond. Volgens de Amerikaanse krant Washington Post, die een hooggpeplaatste bron binnen de veiligheidsdiensten citeert, probeerden de aanvallers een vliegtuig te kapen, maar zijn ze daar niet in geslaagd. De aanvallers zouden uniformen van de veiligheidsdienst hebben gedragen.AfgeleidHet leger meldde vanochtend dat alle tien aanvallers waren gedood, maar na die mededeling werden nog geweerschoten gehoord. Alle vluchten met bestemming Karachi worden afgeleid naar andere luchthavens. Onder de doden zijn naast de tien aanvallers vooral werknemers van de luchthaven. BoodschapDe aanslag werd opgeëist door Shahidullah Shahid, de woordvoerder van de Pakistaanse taliban (TTP). De TTP voert sinds 2007 een verbeten strijd tegen de regering in Islamabad. 'De aanval is een boodschap aan de Pakistaanse regering dat we nog steeds wraak nemen voor de moord op onschuldigen door drones die bommen gooien op onze dorpen,' zei hij volgens Reuters.De recente vredesgesprekken tussen de regering en de TTP liepen af met een sisser. (Belga/KVDA)