Verwacht wordt dat de dodentol nog zal oplopen.

Een woordvoerder van de Taliban sprak van een 'aanval van martelaren tegen het departement van de inlichtingen (NDS)', meldt persagentschap AFP.

De aanslag trof ook het ziekenhuis dat vlak naast dat gebouw lag en volledig verwoest werd, aldus gouverneur Rahamatullah Yarmal. Ook de Talibanwoordvoerder zei dat het ziekenhuis volledig vernield is.

Onder de slachtoffers zijn volgens lokale media dan ook veel dokters en patiënten.

Afgebroken

De Taliban voerden al verschillende aanslagen uit sinds de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze maand de vredesgesprekken in Afghanistan afbrak. Op maandag 9 september verklaarde hij de onderhandelingen, die een einde moesten maken aan het nu al achttien jaar durende conflict, 'dood'.

Analisten waarschuwden daarop voor een toename van het geweld in Afghanistan.

Verkiezingsmeeting

Dinsdag nog vielen minstens 24 doden en meer dan 30 gewonden bij een aanslag op een verkiezingsbijeenkomst van de Afghaanse president Ashraf Ghani in Parwan. De president zelf bleef ongedeerd.

Die aanslag werd nog niet opgeëist, maar de Taliban hadden begin augustus al opgeroepen tot een boycot van de presidentsverkiezingen die gepland staan op 28 september en met geweld gedreigd. De bevolking moet zich volgens de Taliban ver weg houden van de verkiezingsevenementen, om geen mogelijk doelwit te worden.

Woensdag raakten minstens twaalf mensen gewond tot een kamikaze zijn lading explosieven tot ontploffing bracht in een overheidsgebouw in de stad Jalalabad, in het oosten van Afghanistan. Ook die aanslag werd nog niet opgeëist. Jalalabad is de hoofdstad van de provincie Nangahrar, die aan Pakistan grenst. Zowel de Taliban als de Islamitische Staat zijn er actief.

Verwacht wordt dat de dodentol nog zal oplopen.Een woordvoerder van de Taliban sprak van een 'aanval van martelaren tegen het departement van de inlichtingen (NDS)', meldt persagentschap AFP.De aanslag trof ook het ziekenhuis dat vlak naast dat gebouw lag en volledig verwoest werd, aldus gouverneur Rahamatullah Yarmal. Ook de Talibanwoordvoerder zei dat het ziekenhuis volledig vernield is.Onder de slachtoffers zijn volgens lokale media dan ook veel dokters en patiënten.AfgebrokenDe Taliban voerden al verschillende aanslagen uit sinds de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze maand de vredesgesprekken in Afghanistan afbrak. Op maandag 9 september verklaarde hij de onderhandelingen, die een einde moesten maken aan het nu al achttien jaar durende conflict, 'dood'. Analisten waarschuwden daarop voor een toename van het geweld in Afghanistan.VerkiezingsmeetingDinsdag nog vielen minstens 24 doden en meer dan 30 gewonden bij een aanslag op een verkiezingsbijeenkomst van de Afghaanse president Ashraf Ghani in Parwan. De president zelf bleef ongedeerd.Die aanslag werd nog niet opgeëist, maar de Taliban hadden begin augustus al opgeroepen tot een boycot van de presidentsverkiezingen die gepland staan op 28 september en met geweld gedreigd. De bevolking moet zich volgens de Taliban ver weg houden van de verkiezingsevenementen, om geen mogelijk doelwit te worden. Woensdag raakten minstens twaalf mensen gewond tot een kamikaze zijn lading explosieven tot ontploffing bracht in een overheidsgebouw in de stad Jalalabad, in het oosten van Afghanistan. Ook die aanslag werd nog niet opgeëist. Jalalabad is de hoofdstad van de provincie Nangahrar, die aan Pakistan grenst. Zowel de Taliban als de Islamitische Staat zijn er actief.