Taiwanese minister wil dat mannen zittend plassen

© Reuters

Een Taiwanese minister heeft een breed debat over publieke hygiëne gelanceerd: hij roept de mannen van zijn land op om voortaan zittend te plassen.

Volgens minister Stephen Chen, bericht de BBC, zou de hygiëne in de 100.000 openbare toiletten van Taiwan er wel bij varen indien de mannen zich zouden onthouden van staand plassen. Verbieden is moeilijk haalbaar, maar ambtenaren gaan de lokale overheden wel verzoeken om de toiletten te voorzien van bordjes die mannelijke bezoekers aansporen om er even bij te gaan zitten.

Ruimte voor beterschap

Qua hygiëne scoort de gemiddelde openbare wc in Taiwan helemaal niet zo slecht, maar de overheidsdienst voor milieubescherming EPA meent dat er ruimte voor beterschap is.

“We willen leren van Japan en Zweden”, stelt EPA-topambtenaar Yuan Shaw-jing. “We hebben gehoord dat in Japan 30 procent van de mannen gaat zitten”.

Vrouwen enthousiast

De oproep van Chen genereerde alvast heel wat debat op het internet. Vele vrouwen ondersteunen de suggestie van hun propere minister, terwijl nogal wat mannen zich afvragen of ze wel kunnen ophouden met hun traditionele plashouding. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content