Er is niet onmiddellijk melding gemaakt van ernstige schade of fysiek leed. Op de televisie is te zien hoe uithangborden op grond vielen en wegen in bergachtig gebied bedolven raakten met puin.

Het epicentrum bevond zich 22,7 kilometer ten zuiden van het oostelijke district Yilan, op een diepte van 66,8 kilometer. De beving was op heel het eiland voelbaar. De aardbeving werd geregistreerd om 13.11 uur lokale tijd (7.11 uur). Al snel volgde een naschok met een magnitude van 5,4. De komende dagen zijn bijkomende naschokken niet uitgesloten. Volgens de Amerikaanse geologische dienst had de eerste beving uiteindelijk een magnitude van 6,2.

In de hoofdstad Taipei legden de autoriteiten het metroverkeer zowat 40 minuten stil. Ook de hogesnelheidstreinen kwamen tot stilstand in het land. De autoriteiten inspecteerden in Taipei en omgeving bouwwerven op hun stabiliteit. In heel Taipei waren sirenes hoorbaar.

Volgens bewoners was er sprake van schokgolven gedurende enkele minuten.

Taiwan heeft vaker af te rekenen met aardbevingen. Het land bevindt zich op de scheiding van twee tektonische platen. Zo vielen in 2018 17 doden en 300 gewonden bij een beving met magnitude van 6,4 nabij Hualien. De zwaarste aardbeving ooit had er een magnitude van 7,6 in september 1999. Toen lieten zowat 2.400 mensen het leven bij de zwaarste natuurramp ooit in de geschiedenis van Taiwan.

Er is niet onmiddellijk melding gemaakt van ernstige schade of fysiek leed. Op de televisie is te zien hoe uithangborden op grond vielen en wegen in bergachtig gebied bedolven raakten met puin. Het epicentrum bevond zich 22,7 kilometer ten zuiden van het oostelijke district Yilan, op een diepte van 66,8 kilometer. De beving was op heel het eiland voelbaar. De aardbeving werd geregistreerd om 13.11 uur lokale tijd (7.11 uur). Al snel volgde een naschok met een magnitude van 5,4. De komende dagen zijn bijkomende naschokken niet uitgesloten. Volgens de Amerikaanse geologische dienst had de eerste beving uiteindelijk een magnitude van 6,2. In de hoofdstad Taipei legden de autoriteiten het metroverkeer zowat 40 minuten stil. Ook de hogesnelheidstreinen kwamen tot stilstand in het land. De autoriteiten inspecteerden in Taipei en omgeving bouwwerven op hun stabiliteit. In heel Taipei waren sirenes hoorbaar. Volgens bewoners was er sprake van schokgolven gedurende enkele minuten.Taiwan heeft vaker af te rekenen met aardbevingen. Het land bevindt zich op de scheiding van twee tektonische platen. Zo vielen in 2018 17 doden en 300 gewonden bij een beving met magnitude van 6,4 nabij Hualien. De zwaarste aardbeving ooit had er een magnitude van 7,6 in september 1999. Toen lieten zowat 2.400 mensen het leven bij de zwaarste natuurramp ooit in de geschiedenis van Taiwan.