The Revolutionary Forces of Syria Media Office (RFS) postte deze week heel wat foto's van kinderen met een tekening van een Pokémon in de hand. In de onderschriften van de tekeningen vragen de kinderen om, in plaats van de Pokémon, hen te komen redden. 'Red me, ik ben in Syrië', klinkt een van de teksten. RFS bericht over het Syrische conflict en staat bekend als tegenstander van de zittende president Assad.

De foto's zijn genomen in Hama en Idlib, gebieden in het westen van Syrië die totaal zijn verwoest in het Syrische conflict. Volgens Al Jazeera verloren inmiddels 400.000 mensen het leven in die conflict. Of RFS ook achter de campagne zelf zit en zo niet, wie wel, is niet duidelijk (JVL)

The Revolutionary Forces of Syria Media Office (RFS) postte deze week heel wat foto's van kinderen met een tekening van een Pokémon in de hand. In de onderschriften van de tekeningen vragen de kinderen om, in plaats van de Pokémon, hen te komen redden. 'Red me, ik ben in Syrië', klinkt een van de teksten. RFS bericht over het Syrische conflict en staat bekend als tegenstander van de zittende president Assad.De foto's zijn genomen in Hama en Idlib, gebieden in het westen van Syrië die totaal zijn verwoest in het Syrische conflict. Volgens Al Jazeera verloren inmiddels 400.000 mensen het leven in die conflict. Of RFS ook achter de campagne zelf zit en zo niet, wie wel, is niet duidelijk (JVL)