Syrische veiligheidstroepen hebben in de stad Hama hun acties tegen pro-democratiebetogers voortgezet. Daarbij viel er woensdag een dode en 20 gewonden.

Dat melden activisten vanuit Libanon.

"Minstens een iemand werd gedood", zegt de Syrische activist Omar Idlibi. "Aanhangers van het regime hebben in de vroege ochtend huiszoekingen uitgevoerd op zoek naar activisten", zo luidt het verder. Volgens Idlibi zouden ongeveer 10 mensen opgepakt en meegenomen zijn. "Zo'n 200 soldaten trokken verschillende wijken van de stad in. Het geluid van geweerschoten is op verschillende plaatsen te horen."

Amnesty International: "Meldingen van folteringen zijn schrikwekkend"

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International zouden gedurende de afgelopen vijf maanden minstens 88 mensen in gevangenschap gestorven zijn. "De meldingen van folteringen die we gekregen hebben zijn schrikwekkend", aldus Neil Sammonds, Syrië-expert van Amnesty.

Assad: "Geweld tegen 'terroristische bendes' toegestaan"

"Het lijkt erop dat de Syrische regering op grote schaal haar eigen volk vervolgt." Volgens de Syrische president Bashar al-Assad is het gebruik van geweld toegestaan om de "terroristische bendes" die Syrië willen verdelen te bestrijden. (Belga/SD)

Syrische veiligheidstroepen hebben in de stad Hama hun acties tegen pro-democratiebetogers voortgezet. Daarbij viel er woensdag een dode en 20 gewonden.Dat melden activisten vanuit Libanon."Minstens een iemand werd gedood", zegt de Syrische activist Omar Idlibi. "Aanhangers van het regime hebben in de vroege ochtend huiszoekingen uitgevoerd op zoek naar activisten", zo luidt het verder. Volgens Idlibi zouden ongeveer 10 mensen opgepakt en meegenomen zijn. "Zo'n 200 soldaten trokken verschillende wijken van de stad in. Het geluid van geweerschoten is op verschillende plaatsen te horen."Amnesty International: "Meldingen van folteringen zijn schrikwekkend"Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International zouden gedurende de afgelopen vijf maanden minstens 88 mensen in gevangenschap gestorven zijn. "De meldingen van folteringen die we gekregen hebben zijn schrikwekkend", aldus Neil Sammonds, Syrië-expert van Amnesty. Assad: "Geweld tegen 'terroristische bendes' toegestaan""Het lijkt erop dat de Syrische regering op grote schaal haar eigen volk vervolgt." Volgens de Syrische president Bashar al-Assad is het gebruik van geweld toegestaan om de "terroristische bendes" die Syrië willen verdelen te bestrijden. (Belga/SD)