Nieuwsagentschap SANA, dat gecontroleerd wordt door het regime van de Syrische machthebber Bashar al-Assad, zei dat de aanval gebeurde in de buurt van de stad al-Sukhna in het oosten van Syrië. Er zou alleen materiële schade zijn, zei een militaire bron. Er werden raketten afgevuurd vanop Al-Tanf, de militaire basis van de coalitie aan de grens met Irak, zei een bron die dichtbij de regeringstroepen staat aan het Duitse nieuwsagentschap dpa. De raketten waren gericht op militaire voorposten, maar er vielen geen slachtoffers, bevestigde de bron.

De internationale coalitie onder leiding van de VS ontkende even later dat de Syrische regeringstroepen geviseerd werden. VS-legerwoordvoerder Ryan Sean zei dat het doelwit van de aanval jihadi's waren, onder wie IS-leider Abu al-Umarayan, die daarbij omkwam. Umarayan wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de executie van de Amerikaanse gijzelaar Peter Kassig in 2014.

Nieuwsagentschap SANA, dat gecontroleerd wordt door het regime van de Syrische machthebber Bashar al-Assad, zei dat de aanval gebeurde in de buurt van de stad al-Sukhna in het oosten van Syrië. Er zou alleen materiële schade zijn, zei een militaire bron. Er werden raketten afgevuurd vanop Al-Tanf, de militaire basis van de coalitie aan de grens met Irak, zei een bron die dichtbij de regeringstroepen staat aan het Duitse nieuwsagentschap dpa. De raketten waren gericht op militaire voorposten, maar er vielen geen slachtoffers, bevestigde de bron. De internationale coalitie onder leiding van de VS ontkende even later dat de Syrische regeringstroepen geviseerd werden. VS-legerwoordvoerder Ryan Sean zei dat het doelwit van de aanval jihadi's waren, onder wie IS-leider Abu al-Umarayan, die daarbij omkwam. Umarayan wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de executie van de Amerikaanse gijzelaar Peter Kassig in 2014.