Dat melden de Verenigde Naties. Ook naar twee plaatsen in het noordwesten van het land, Foua en Kafraya, kunnen hulp krijgen. Die plaatsen staan onder controle van de rebellen, maar de hulp moet vertrekken vanuit Damascus en voorbij zones in handen van het regime.

Volgens de VN heerst onder de bevolking van Madaya, een stad van circa 42.000 inwoners nabij de hoofdstad Damascus, ernstige hongersnood. Het is van 18 oktober geleden dat konvooien met hulp de rebellensteden Zabadani, Madaya, Foua en Kafraya konden bereiken. Ter plaatse raken is sindsdien onmogelijk, ondanks de vele vragen om hulp, aldus de VN.

Aarde eten

Afhankelijk van de bron zijn in Madaya minstens tien en mogelijk meer dan twintig mensen, kinderen en volwassenen, gestorven omdat er een gebrek was aan medicijnen en voedsel. BBC World citeert een inwoner van Madaya die zegt dat mensen er uit pure noodzaak aarde en gras eten.

Dertien anderen kwamen om bij ontploffingen van mijnen of bij geschut toen ze de plek wilden verlaten om op zoek te gaan eten. (Belga/KVDA)

Dat melden de Verenigde Naties. Ook naar twee plaatsen in het noordwesten van het land, Foua en Kafraya, kunnen hulp krijgen. Die plaatsen staan onder controle van de rebellen, maar de hulp moet vertrekken vanuit Damascus en voorbij zones in handen van het regime.Volgens de VN heerst onder de bevolking van Madaya, een stad van circa 42.000 inwoners nabij de hoofdstad Damascus, ernstige hongersnood. Het is van 18 oktober geleden dat konvooien met hulp de rebellensteden Zabadani, Madaya, Foua en Kafraya konden bereiken. Ter plaatse raken is sindsdien onmogelijk, ondanks de vele vragen om hulp, aldus de VN. Afhankelijk van de bron zijn in Madaya minstens tien en mogelijk meer dan twintig mensen, kinderen en volwassenen, gestorven omdat er een gebrek was aan medicijnen en voedsel. BBC World citeert een inwoner van Madaya die zegt dat mensen er uit pure noodzaak aarde en gras eten.Dertien anderen kwamen om bij ontploffingen van mijnen of bij geschut toen ze de plek wilden verlaten om op zoek te gaan eten. (Belga/KVDA)