De regering van de Syrische president Bashar al-Assad gaat de sinds 1963 geldende noodtoestand opheffen.

Opheffing van de noodtoestand was één van de centrale eisen van het al enkele weken durende protest in het land. Het kabinet keurde nu een wetsontwerp goed om die toestand te herstellen. Het ontwerp moet wel nog ondertekend worden door de president.

Tegelijk keurde de regering een wetsontwerp goed dat het recht op betogen moet reglementeren.

Noodtoestand

Syrië leeft al 48 jaar onder het regime van een afgekondigde 'noodtoestand'. In landen die de noodtoestand afroepen, opereert de overheid zo goed als 'op eigen houtje'. Inmenging van het parlement of de inwoners wordt niet geduld. (Belga/INM)

De regering van de Syrische president Bashar al-Assad gaat de sinds 1963 geldende noodtoestand opheffen. Opheffing van de noodtoestand was één van de centrale eisen van het al enkele weken durende protest in het land. Het kabinet keurde nu een wetsontwerp goed om die toestand te herstellen. Het ontwerp moet wel nog ondertekend worden door de president. Tegelijk keurde de regering een wetsontwerp goed dat het recht op betogen moet reglementeren. Noodtoestand Syrië leeft al 48 jaar onder het regime van een afgekondigde 'noodtoestand'. In landen die de noodtoestand afroepen, opereert de overheid zo goed als 'op eigen houtje'. Inmenging van het parlement of de inwoners wordt niet geduld. (Belga/INM)