De Syrische vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York Bashar al-Jafari heeft toegegeven dat er gefolterd wordt in de Syrische gevangenissen. Hij stelt wel dat de schending van de mensenrechten niet zo zwaar is zoals verschillende internationale organisaties beweren. En het uitgelekte fotomateriaal is vervalst, zegt hij.

"Ik ontken niet dat er wanpraktijken zijn in onze gevangenissen, net zoals het in alle andere landen gebeurt", zei al-Jafari in het Zwitserse Montreux op een vraag van een journalist over de folterpraktijken bij gevangenen.

Vervalste foto's

Maar de foto's van de duizenden Syrische folterslachtoffers die deze week werden verspreid, zijn volgens de Syrische vertegenwoordiger vervalst.

Al-Jafari hoort bij de groep van het Syrische regime dat deelneemt aan de vredesgesprekken over Syrië in Zwitserland die woensdag zijn begonnen. (Belga/AVE)

De Syrische vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York Bashar al-Jafari heeft toegegeven dat er gefolterd wordt in de Syrische gevangenissen. Hij stelt wel dat de schending van de mensenrechten niet zo zwaar is zoals verschillende internationale organisaties beweren. En het uitgelekte fotomateriaal is vervalst, zegt hij."Ik ontken niet dat er wanpraktijken zijn in onze gevangenissen, net zoals het in alle andere landen gebeurt", zei al-Jafari in het Zwitserse Montreux op een vraag van een journalist over de folterpraktijken bij gevangenen. Maar de foto's van de duizenden Syrische folterslachtoffers die deze week werden verspreid, zijn volgens de Syrische vertegenwoordiger vervalst. Al-Jafari hoort bij de groep van het Syrische regime dat deelneemt aan de vredesgesprekken over Syrië in Zwitserland die woensdag zijn begonnen. (Belga/AVE)