De vier Filipijnse blauwhelmen die eerder deze week ontvoerd werden door Syrische rebellen aan een observatiepost op de Golanhoogte, zijn zondag vrijgelaten. Dat heeft de woordvoerder van het Filipijnse leger bekendgemaakt.

De vier soldaten die deel uitmaken van de VN-troepenmacht Undof, die sinds 1974 bevoegd is om het staakt-het-vuren op de Golanhoogte te laten respecteren, werden ontvoerd tijdens een patrouille in de bufferzone tussen Israël en Syrië.

Het gebied was de laatste maanden herhaaldelijk het toneel van incidenten die met de burgeroorlog in Syrië te maken hebben.

In maart werden al eens 21 Filipijnse waarnemers ontvoerd. Zij werden na drie dagen vrijgelaten. (AFP/BO)

De vier Filipijnse blauwhelmen die eerder deze week ontvoerd werden door Syrische rebellen aan een observatiepost op de Golanhoogte, zijn zondag vrijgelaten. Dat heeft de woordvoerder van het Filipijnse leger bekendgemaakt.De vier soldaten die deel uitmaken van de VN-troepenmacht Undof, die sinds 1974 bevoegd is om het staakt-het-vuren op de Golanhoogte te laten respecteren, werden ontvoerd tijdens een patrouille in de bufferzone tussen Israël en Syrië. Het gebied was de laatste maanden herhaaldelijk het toneel van incidenten die met de burgeroorlog in Syrië te maken hebben. In maart werden al eens 21 Filipijnse waarnemers ontvoerd. Zij werden na drie dagen vrijgelaten. (AFP/BO)