De door Turkije gesteunde rebellengroep Nationaal Bevrijdingsfront en het aan al-Qaida gelinkte Hayat Tahrir al-Sham hadden dinsdagavond een grootschalig offensief op Kafr Nabudah opgestart. Ze gebruikten tanks en zware artillerie. SOHR maakt melding van gevechten die vijftien uur duurden en die aan 29 soldaten en 23 rebellen het leven hebben gekost. De stad Kafr Nabudah was nog maar sinds 8 mei in regeringshanden.

Volgens de Witte Helmen, een Syrische hulpverleningsorganisatie, heeft de Syrische luchtmacht daarop een vergeldingsaanval uitgevoerd in Maaret al-Numan, een door rebellen gecontroleerde stad in de provincie Idlib. Daarbij kwamen volgens de Witte Helmen negen mensen om het leven, het SOHR maakt melding van veertien burgerdoden.

De Syrische regeringstroepen hebben eind april, met de steun van de Russische luchtmacht, een groot offensief opgestart in de provincies Hama en Idlib. In die regio's bevinden zich de laatste grote bolwerken die nog onder controle staan van rebellen.

De troepen van de Syrische president Bashar al-Assad zouden sinds de start van de operatie zestien dorpen en gemeenten hebben overgenomen van de rebellen.

De door Turkije gesteunde rebellengroep Nationaal Bevrijdingsfront en het aan al-Qaida gelinkte Hayat Tahrir al-Sham hadden dinsdagavond een grootschalig offensief op Kafr Nabudah opgestart. Ze gebruikten tanks en zware artillerie. SOHR maakt melding van gevechten die vijftien uur duurden en die aan 29 soldaten en 23 rebellen het leven hebben gekost. De stad Kafr Nabudah was nog maar sinds 8 mei in regeringshanden. Volgens de Witte Helmen, een Syrische hulpverleningsorganisatie, heeft de Syrische luchtmacht daarop een vergeldingsaanval uitgevoerd in Maaret al-Numan, een door rebellen gecontroleerde stad in de provincie Idlib. Daarbij kwamen volgens de Witte Helmen negen mensen om het leven, het SOHR maakt melding van veertien burgerdoden. De Syrische regeringstroepen hebben eind april, met de steun van de Russische luchtmacht, een groot offensief opgestart in de provincies Hama en Idlib. In die regio's bevinden zich de laatste grote bolwerken die nog onder controle staan van rebellen. De troepen van de Syrische president Bashar al-Assad zouden sinds de start van de operatie zestien dorpen en gemeenten hebben overgenomen van de rebellen.