Volgens de Syrische rebellen hebben ze Ramosa aan de zuidwestkant van Aleppo onder controle gekregen, 'waardoor de weg naar de stad open ligt'. Daarmee zouden ze het wekenlange beleg door de regeringstroepen van Assad doorbroken hebben.

Bronnen dicht bij regeringstroepen ontkennen evenwel dat het beleg doorbroken werd. Britse activisten van de oppositie melden aan de BBC dat de rebellen er inderdaad in geslaagd zijn om zich aan te sluiten bij hun strijdgenoten in het oosten van Aleppo."Maar de rebellen zijn er tot nu toe niet in geslaagd om via een veilige route naar de stad te trekken ", voegen ze eraan toe.

Zaterdag meldde het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens dat een rebellen op het punt stonden de regeringswijken in de Syrische stad Aleppo te belegeren. De rebellen zouden vrijdag strategische posities hebben veroverd op het regime in het zuiden van de stad, waarbij belangrijke munitievoorraden werden ingepalmd.

Het Syrische leger heeft intussen precies het omgekeerde beweerd. Militairen zijn erin geslaagd de aanval af te weren, waarbij de rebellen zware verliezen werden toegebebracht, luidt het.

Zaterdag raakte bekend dat de door de VS gesteunde alliantie van Koerdische en Arabische strijders het grootste deel van Manbij - de stad die beschouwd wordt als een bolwerk van Islamitische Staat (IS) - op de IS-strijders veroverd hebben.

Fawaz Gerges, hoogleraar politiek van het Midden-Oosten aan de London School of Economics, verklalart aan de BBC dat de rebellen zeker terrein hebben veroverd. "De rebellen hebben duidelijk vooruitgang geboekt," aldus de professor. (BBC/BO)

Volgens de Syrische rebellen hebben ze Ramosa aan de zuidwestkant van Aleppo onder controle gekregen, 'waardoor de weg naar de stad open ligt'. Daarmee zouden ze het wekenlange beleg door de regeringstroepen van Assad doorbroken hebben.Bronnen dicht bij regeringstroepen ontkennen evenwel dat het beleg doorbroken werd. Britse activisten van de oppositie melden aan de BBC dat de rebellen er inderdaad in geslaagd zijn om zich aan te sluiten bij hun strijdgenoten in het oosten van Aleppo."Maar de rebellen zijn er tot nu toe niet in geslaagd om via een veilige route naar de stad te trekken ", voegen ze eraan toe.Zaterdag meldde het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens dat een rebellen op het punt stonden de regeringswijken in de Syrische stad Aleppo te belegeren. De rebellen zouden vrijdag strategische posities hebben veroverd op het regime in het zuiden van de stad, waarbij belangrijke munitievoorraden werden ingepalmd. Het Syrische leger heeft intussen precies het omgekeerde beweerd. Militairen zijn erin geslaagd de aanval af te weren, waarbij de rebellen zware verliezen werden toegebebracht, luidt het.Zaterdag raakte bekend dat de door de VS gesteunde alliantie van Koerdische en Arabische strijders het grootste deel van Manbij - de stad die beschouwd wordt als een bolwerk van Islamitische Staat (IS) - op de IS-strijders veroverd hebben.Fawaz Gerges, hoogleraar politiek van het Midden-Oosten aan de London School of Economics, verklalart aan de BBC dat de rebellen zeker terrein hebben veroverd. "De rebellen hebben duidelijk vooruitgang geboekt," aldus de professor. (BBC/BO)