Dat meldt het als geloofwaardig beschouwde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

De grenspost van Nassib werd volgens het Observatorium ingenomen door "islamistische en gematigde rebellengroepen". Ook een bron bij de Syrische veiligheidsdiensten bevestigt dat het leger "zich heeft teruggetrokken" van de grenspost.

Jordanië had de grensovergang van Nassib (Jabir volgens de Jordaniërs) wegens de gevechten gesloten.

De aanval op de grenspost werd dinsdag ingezet. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten werden de strijdende rebellen woensdag ook vervoegd door het Al-Nusrafront, de Syrische tak van het terreurnetwerk Al-Qaeda.

Eerder werd bekend dat Islamitische Staat (IS) voor het eerst een deel van de Syrische hoofdstad Damascus controleert. Een groot deel van het Palestijnse vluchtelingenkamp Jarmoek werd er veroverd.

(Belga/RR)

Dat meldt het als geloofwaardig beschouwde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.De grenspost van Nassib werd volgens het Observatorium ingenomen door "islamistische en gematigde rebellengroepen". Ook een bron bij de Syrische veiligheidsdiensten bevestigt dat het leger "zich heeft teruggetrokken" van de grenspost. Jordanië had de grensovergang van Nassib (Jabir volgens de Jordaniërs) wegens de gevechten gesloten. De aanval op de grenspost werd dinsdag ingezet. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten werden de strijdende rebellen woensdag ook vervoegd door het Al-Nusrafront, de Syrische tak van het terreurnetwerk Al-Qaeda. Eerder werd bekend dat Islamitische Staat (IS) voor het eerst een deel van de Syrische hoofdstad Damascus controleert. Een groot deel van het Palestijnse vluchtelingenkamp Jarmoek werd er veroverd.(Belga/RR)