De Syrische president Bashar al-Assad heeft verrassend een 'werkbezoek' gebracht aan Moskou. Hij sprak met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over de toestand in zijn land en dankte hem voor de Russische 'hulp' in het Syrische conflict. Dat heeft Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, laten weten.

Het was het eerste officiële bezoek in het buitenland van Assad sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2011.

Strijd tegen terrorisme

Het onderhoud ging onder meer over de 'strijd tegen terroristische, extremistische groeperingen' en de luchtsteun die Rusland verleent aan het Syrische leger.

'Het terrorisme dat zich heeft verspreid in de regio, zou nog meer terrein gewonnen hebben als er uw (militaire) acties niet waren geweest en uw beslissing' om tussen te komen in Syrië, stelde Assad volgens beelden die openbaar werden gemaakt door de Russische televisie.

Politieke uitweg

Poetin onderstreepte dat een politieke uitweg uit het conflict mogelijk is 'met de deelname van alle politieke, etnische en religieuze krachten' van het land. Volgens de Russische president komt het laatste woord toe aan het Syrische volk. 'We zijn bereid al het mogelijke te doen niet alleen in de strijd tegen het terrorisme, maar ook in het politieke proces', luidde het nog.

Moskou voert sinds eind september luchtaanvallen uit in Syrië. Het noemt daarbij de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) als voornaamste vijand. Volgens het Westen worden echter vooral andere groeperingen geviseerd, die tegen de Syrische president vechten. (Belga/AVE)

De Syrische president Bashar al-Assad heeft verrassend een 'werkbezoek' gebracht aan Moskou. Hij sprak met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over de toestand in zijn land en dankte hem voor de Russische 'hulp' in het Syrische conflict. Dat heeft Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, laten weten.Het was het eerste officiële bezoek in het buitenland van Assad sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2011.Het onderhoud ging onder meer over de 'strijd tegen terroristische, extremistische groeperingen' en de luchtsteun die Rusland verleent aan het Syrische leger.'Het terrorisme dat zich heeft verspreid in de regio, zou nog meer terrein gewonnen hebben als er uw (militaire) acties niet waren geweest en uw beslissing' om tussen te komen in Syrië, stelde Assad volgens beelden die openbaar werden gemaakt door de Russische televisie. Poetin onderstreepte dat een politieke uitweg uit het conflict mogelijk is 'met de deelname van alle politieke, etnische en religieuze krachten' van het land. Volgens de Russische president komt het laatste woord toe aan het Syrische volk. 'We zijn bereid al het mogelijke te doen niet alleen in de strijd tegen het terrorisme, maar ook in het politieke proces', luidde het nog.Moskou voert sinds eind september luchtaanvallen uit in Syrië. Het noemt daarbij de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) als voornaamste vijand. Volgens het Westen worden echter vooral andere groeperingen geviseerd, die tegen de Syrische president vechten. (Belga/AVE)