In Turkije is ophef ontstaan na de verspreiding van een filmpje waarop te zien is hoe een verkoper het Syrisch jongentje Hassan hardhandig aanpakt en op de grond gooit. De gouverneur van de stad Izmir in West-Turkije, waar het incident plaatsvond, eist dat de aanvaller wordt opgepakt. Dat meldt de nieuwswebsite Middle East Eye.

Op de beelden komt een jongentje aangerend, achtervolgd door een verkoper. Hij grijpt het kereltje en gooit hem hard op de grond. Onmiddellijk reageren omstaanders door de man te omsingelen en te bedreigen met uitdagende taal. Volgens ooggetuigen hield de jongen meerdere builen en schrammen over aan het accident en verloor hij zelf eventjes zijn bewustzijn. De dader, een verkoper van straatvoedsel, zegt dat hij zo gewelddadig optrad omdat de jongen zijn handkar bewust tegen een vrouw deed botsten.

Fiets

'Zo'n gedrag is onaanvaardbaar', aldus Mustafa Toprak, de gouverneur van Izmir. 'Onze veiligheidstroepen zullen een onderzoek starten en indien nodig de gepaste maatregelen nemen om de aanvaller te straffen.'

Toprak bezocht intussen het huis van het Syrische jongentje en schonk hem een fiets in naam van de Turkse president Erdogan. Tijdens Topraks bezoek deed Rava, de moeder van Hassan, hun vluchtverhaal uit de doeken. De familie vluchtte vier jaar geleden weg uit Aleppo en woont al drie jaar in Izmir.

Vakantie luxehotel

Het is niet de eerste maal dat een golf van verontwaardiging door het land trekt, omwille van beelden van mensonwaardige behandelingen van vluchtelingen. Afgelopen zomer dook een filmpje op waarop te zien is hoe in dezelfde stad een jonge Syrische vluchteling in elkaar wordt geslagen door een restaurantuitbater.

De hetze trok toen de aandacht van de Turkse premier Ahmet Davutoglu, die de lokale partijleider de opdracht gaf om het jongetje op te sporen. Turkije bood het jongetje en zijn familie intussen een driedaagse vakantie aan in een luxehotel en heeft beloofd om werk te vinden voor zijn vader. (AVE)

In Turkije is ophef ontstaan na de verspreiding van een filmpje waarop te zien is hoe een verkoper het Syrisch jongentje Hassan hardhandig aanpakt en op de grond gooit. De gouverneur van de stad Izmir in West-Turkije, waar het incident plaatsvond, eist dat de aanvaller wordt opgepakt. Dat meldt de nieuwswebsite Middle East Eye. Op de beelden komt een jongentje aangerend, achtervolgd door een verkoper. Hij grijpt het kereltje en gooit hem hard op de grond. Onmiddellijk reageren omstaanders door de man te omsingelen en te bedreigen met uitdagende taal. Volgens ooggetuigen hield de jongen meerdere builen en schrammen over aan het accident en verloor hij zelf eventjes zijn bewustzijn. De dader, een verkoper van straatvoedsel, zegt dat hij zo gewelddadig optrad omdat de jongen zijn handkar bewust tegen een vrouw deed botsten. 'Zo'n gedrag is onaanvaardbaar', aldus Mustafa Toprak, de gouverneur van Izmir. 'Onze veiligheidstroepen zullen een onderzoek starten en indien nodig de gepaste maatregelen nemen om de aanvaller te straffen.'Toprak bezocht intussen het huis van het Syrische jongentje en schonk hem een fiets in naam van de Turkse president Erdogan. Tijdens Topraks bezoek deed Rava, de moeder van Hassan, hun vluchtverhaal uit de doeken. De familie vluchtte vier jaar geleden weg uit Aleppo en woont al drie jaar in Izmir.Het is niet de eerste maal dat een golf van verontwaardiging door het land trekt, omwille van beelden van mensonwaardige behandelingen van vluchtelingen. Afgelopen zomer dook een filmpje op waarop te zien is hoe in dezelfde stad een jonge Syrische vluchteling in elkaar wordt geslagen door een restaurantuitbater.De hetze trok toen de aandacht van de Turkse premier Ahmet Davutoglu, die de lokale partijleider de opdracht gaf om het jongetje op te sporen. Turkije bood het jongetje en zijn familie intussen een driedaagse vakantie aan in een luxehotel en heeft beloofd om werk te vinden voor zijn vader. (AVE)