Syrisch regime start groot offensief tegen IS bij Palmyra

Palmyra © Xinhua

Het Syrische regeringsleger heeft zaterdag een groot offensief gestart tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS) bij de historische stad Palmyra, die de jihadisten vorige maand hebben heroverd. Dat maakten het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium van de Mensenrechten en een legerbron bekend.

De regeringstroepen wonnen terrein op de IS-strijders rond de T4-luchtmachtbasis, het belangrijkste centrum voor de regeringsoperaties in de woestijnregio, aldus het Observatorium.

De bron binnen het Syrische leger zei dat de operatie bedoeld is om grote gas- en olievelden in het westelijke deel van de Syrische woestijn te heroveren. De tweede fase van het offensief, dat door Syrische en Russische luchtaanvallen wordt gesteund, is bedoeld om Palmyra te heroveren.

Palmyra was in maart bevrijd door Syrische regeringstroepen, met de steun van Rusland. De jihadisten van IS hadden de stad tien maanden bezet. In die tijd vernielden ze heel wat beroemde monumenten. IS heroverde de stad in december.

Partner Content