Zondag heroverde IS de volledige antieke stad Palmyra op het Syrische leger en zijn bondgenoten, die de terreurgroep er in maart verdreven hadden. De Syrische troepen verlieten de stad "zeer snel", zo betreurde de woordvoerder van het Pentagon, Jeff Davis, die zei dat de focus van Assad en zijn bondgenoten misschien te zeer op Aleppo lag. Davis noemde de operatie "waarschijnlijk een van de belangrijkste tegenaanvallen van IS tot nu toe". Volgens hem kon IS al het door het regime achtergelaten materiaal in beslag nemen, waaronder pantservoertuigen en artillerie.

'Enkel de oppositie interesseert Assad'

Rusland zei maandag te betreuren dat de VS niet wil samenwerken in de strijd tegen IS, omdat daarmee verliezen zoals in Palmyra vermeden zouden kunnen worden.

"Noch het Syrische regime, noch zijn Russische bondgenoot wil IS in Syrië verslaan", antwoordde de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, John Kirby, daarop. Hij voegde toe dat het hen enkel gaat om het vernietigen van de oppositie, zelfs als dat talrijke onschuldige slachtoffers eist.

(Belga/RR)

Zondag heroverde IS de volledige antieke stad Palmyra op het Syrische leger en zijn bondgenoten, die de terreurgroep er in maart verdreven hadden. De Syrische troepen verlieten de stad "zeer snel", zo betreurde de woordvoerder van het Pentagon, Jeff Davis, die zei dat de focus van Assad en zijn bondgenoten misschien te zeer op Aleppo lag. Davis noemde de operatie "waarschijnlijk een van de belangrijkste tegenaanvallen van IS tot nu toe". Volgens hem kon IS al het door het regime achtergelaten materiaal in beslag nemen, waaronder pantservoertuigen en artillerie. Rusland zei maandag te betreuren dat de VS niet wil samenwerken in de strijd tegen IS, omdat daarmee verliezen zoals in Palmyra vermeden zouden kunnen worden. "Noch het Syrische regime, noch zijn Russische bondgenoot wil IS in Syrië verslaan", antwoordde de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, John Kirby, daarop. Hij voegde toe dat het hen enkel gaat om het vernietigen van de oppositie, zelfs als dat talrijke onschuldige slachtoffers eist. (Belga/RR)