Het Syrische leger heeft de volledige controle over Palmyra heroverd op de jihadisten van de groep IS (Islamitische Staat), die deze stad uit de oudheid sinds bijna een jaar in handen had. Dit heeft een militaire bron in Palmyra gezegd.

"Na felle gevechten de voorbije nacht controleert het leger de stad Palmyra volledig, de antieke site en het residentiële deel inbegrepen. Ze (de jihadisten) hebben zich teruggetrokken."

Volgens deze bron hebben de IS-strijders "zich teruggeplooid op Sukhnah, Raqqa en Deir ez-Zor", hun bolwerken in het noorden en oosten van Syrië. "De genie-eenheden van het leger zijn tientallen bommen en mijnen onschadelijk aan het maken in de antieke stad."

Met de steun van de Russische luchtmacht lanceerden de regeringstroepen op 7 maart een offensief om Palmyra te heroveren op IS, dat de stad in mei 2015 innam. De ruïnes uit de oudheid zijn als erfgoed beschermd door Unesco. Een deel van de schatten zijn door de extremistische groep vernield. (Belga/AVE)

Het Syrische leger heeft de volledige controle over Palmyra heroverd op de jihadisten van de groep IS (Islamitische Staat), die deze stad uit de oudheid sinds bijna een jaar in handen had. Dit heeft een militaire bron in Palmyra gezegd."Na felle gevechten de voorbije nacht controleert het leger de stad Palmyra volledig, de antieke site en het residentiële deel inbegrepen. Ze (de jihadisten) hebben zich teruggetrokken." Volgens deze bron hebben de IS-strijders "zich teruggeplooid op Sukhnah, Raqqa en Deir ez-Zor", hun bolwerken in het noorden en oosten van Syrië. "De genie-eenheden van het leger zijn tientallen bommen en mijnen onschadelijk aan het maken in de antieke stad." Met de steun van de Russische luchtmacht lanceerden de regeringstroepen op 7 maart een offensief om Palmyra te heroveren op IS, dat de stad in mei 2015 innam. De ruïnes uit de oudheid zijn als erfgoed beschermd door Unesco. Een deel van de schatten zijn door de extremistische groep vernield. (Belga/AVE)