Dat meldt het staatspersagentschap Sana.

Volgens het leger hebben "de rebellen" zich niet aan dat akkoord gehouden en het 300 keer geschonden. Het bestand "was een echte kans om het bloedvergieten te beëindigen, maar de gewapende terroristen (...) weigerden eender welke voorwaarde uit het bestand te implementeren", stelt de legerleiding in een verklaring.

Rusland en Damascus leggen de schuld bij de rebellen en hun sponsors (de VS en de Golfstaten), terwijl de VS en de rebellen respectievelijk Rusland en Assad verantwoordelijk stellen, die tegen de afspraken in geen voedselhulp doorlieten.

'Opnieuw 'doden en gewonden'

Om wat overblijft van de meubelen te redden, komen dinsdag de bij het conflict betrokken landen, verenigd in de Internationale Steungroep voor Syrië, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN samen. Die Steungroep, opgericht in november 2015, omvat een twintigtal landen, waaronder enerzijds de VS, Saudi-Arabië en Turkije en anderzijds Rusland en Iran. De Verenigde Staten willen, ondanks hun "vergissing" van zaterdag, waarbij ze het Syrisch leger bombardeerden, dat de wapenstilstand wordt verlengd. Maandagavond meldde de vanuit Groot-Brittannië opererende website Sohr dat na het afkondigen van het bestandseinde het rebellengedeelte van de stad Aleppo prompt werd gebombardeerd door regeringsvliegtuigen. Daarbij zijn, aldus het Sohr, "doden en gewonden" gevallen.

(Belga/RR)

Dat meldt het staatspersagentschap Sana. Volgens het leger hebben "de rebellen" zich niet aan dat akkoord gehouden en het 300 keer geschonden. Het bestand "was een echte kans om het bloedvergieten te beëindigen, maar de gewapende terroristen (...) weigerden eender welke voorwaarde uit het bestand te implementeren", stelt de legerleiding in een verklaring. Rusland en Damascus leggen de schuld bij de rebellen en hun sponsors (de VS en de Golfstaten), terwijl de VS en de rebellen respectievelijk Rusland en Assad verantwoordelijk stellen, die tegen de afspraken in geen voedselhulp doorlieten. Om wat overblijft van de meubelen te redden, komen dinsdag de bij het conflict betrokken landen, verenigd in de Internationale Steungroep voor Syrië, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN samen. Die Steungroep, opgericht in november 2015, omvat een twintigtal landen, waaronder enerzijds de VS, Saudi-Arabië en Turkije en anderzijds Rusland en Iran. De Verenigde Staten willen, ondanks hun "vergissing" van zaterdag, waarbij ze het Syrisch leger bombardeerden, dat de wapenstilstand wordt verlengd. Maandagavond meldde de vanuit Groot-Brittannië opererende website Sohr dat na het afkondigen van het bestandseinde het rebellengedeelte van de stad Aleppo prompt werd gebombardeerd door regeringsvliegtuigen. Daarbij zijn, aldus het Sohr, "doden en gewonden" gevallen. (Belga/RR)