Het Syrische leger bombardeert volgens het rapport onder meer ziekenhuizen en bakkerijen. Human Rights Watch (HRW) stelt dat het regime zich daarmee schuldig aan misdaden tegen de mensheid. "De luchtaanvallen die bevolen zijn door de regering, doden willekeurig én gericht burgers. Het lijkt erop dat het een strategie is om systematisch de burgerbevolking te viseren."

Hospitaal vier keer aangevallen
Volgens HRW kwamen bij de raids sinds de zomer van vorig jaar ruim 4300 mensen om het leven. De mensenrechtenorganisatie bezocht 52 plaatsen in het noordwesten van Syrië, die onder controle vallen van de rebellen. In het gebied is sprake van tientallen 'wetteloze' luchtaanvallen. Zo werd het hospitaal van Dar al-Shifa maar liefst vier keer aangevallen door gevechtsvliegtuigen.

"Dorp na dorp, troffen we een bevolking aan die doodsbenauwd is voor de luchtmacht", verklaarde Ole Solvang van HRW. Volgens hem is het bedoeling om angst en vernieling te zaaien en de bevolking op de vlucht te jagen.

Clusterbommen

HRW meent dat er bij de luchtaanvallen ook zware munitie wordt ingezet, waarbij in één klap verschillende huizen kunnen worden getroffen. Een inwoner van Azaz, in het noorden van Syrië, getuigt hoe twaalf familieleden omkwamen bij één luchtaanval op zijn huis op 15 augustus van vorig jaar. Volgens HRW werd bij die aanval een clusterbom gebruikt, die tot 155 meter ver schade aanricht.

HRW doet dan ook een dringende oproep aan de internationale gemeenschap om het geweld te stoppen. Het vraagt aan de VN-Veiligheidsraad om een wapenembargo in te stellen en het Internationaal Strafhof in te schakelen. (Belga/TV)

Onderstaande beelden kunnen schokkend overkomen.

Het Syrische leger bombardeert volgens het rapport onder meer ziekenhuizen en bakkerijen. Human Rights Watch (HRW) stelt dat het regime zich daarmee schuldig aan misdaden tegen de mensheid. "De luchtaanvallen die bevolen zijn door de regering, doden willekeurig én gericht burgers. Het lijkt erop dat het een strategie is om systematisch de burgerbevolking te viseren."Hospitaal vier keer aangevallen Volgens HRW kwamen bij de raids sinds de zomer van vorig jaar ruim 4300 mensen om het leven. De mensenrechtenorganisatie bezocht 52 plaatsen in het noordwesten van Syrië, die onder controle vallen van de rebellen. In het gebied is sprake van tientallen 'wetteloze' luchtaanvallen. Zo werd het hospitaal van Dar al-Shifa maar liefst vier keer aangevallen door gevechtsvliegtuigen. "Dorp na dorp, troffen we een bevolking aan die doodsbenauwd is voor de luchtmacht", verklaarde Ole Solvang van HRW. Volgens hem is het bedoeling om angst en vernieling te zaaien en de bevolking op de vlucht te jagen.Clusterbommen HRW meent dat er bij de luchtaanvallen ook zware munitie wordt ingezet, waarbij in één klap verschillende huizen kunnen worden getroffen. Een inwoner van Azaz, in het noorden van Syrië, getuigt hoe twaalf familieleden omkwamen bij één luchtaanval op zijn huis op 15 augustus van vorig jaar. Volgens HRW werd bij die aanval een clusterbom gebruikt, die tot 155 meter ver schade aanricht. HRW doet dan ook een dringende oproep aan de internationale gemeenschap om het geweld te stoppen. Het vraagt aan de VN-Veiligheidsraad om een wapenembargo in te stellen en het Internationaal Strafhof in te schakelen. (Belga/TV) Onderstaande beelden kunnen schokkend overkomen.