Een aantal Syriërs steken nu ook de grens naar Europa over, vaak op de fiets, tussen Rusland en Noorwegen. Volgens de politiechef van Kirkenes, nabij de grenspost van Storskog, hebben al 150 vluchtelingen, voor het leeuwendeel Syriërs, dit jaar die grens overgestoken.Storskog ligt ruim 4.000 kilometer van Damascus. Vorig jaar waren dat er amper twaalf.

De route die de meesten volgden: het vliegtuig van Damascus naar Moskou, dan een reis naar Moermansk om vervolgens naar Kirkenes te gaan. In de winter durft het in die regio makkelijk min 15 graden zijn.

De politie van Kirkenes heeft al een twintigtal fietsen in beslag genomen. Voorts werden Russen en Noren tot een boete van omgerekend 650 euro veroordeeld wegens het - tegen betaling - vervoeren van vluchtelingen. (Belga/TE)

Een aantal Syriërs steken nu ook de grens naar Europa over, vaak op de fiets, tussen Rusland en Noorwegen. Volgens de politiechef van Kirkenes, nabij de grenspost van Storskog, hebben al 150 vluchtelingen, voor het leeuwendeel Syriërs, dit jaar die grens overgestoken.Storskog ligt ruim 4.000 kilometer van Damascus. Vorig jaar waren dat er amper twaalf. De route die de meesten volgden: het vliegtuig van Damascus naar Moskou, dan een reis naar Moermansk om vervolgens naar Kirkenes te gaan. In de winter durft het in die regio makkelijk min 15 graden zijn. De politie van Kirkenes heeft al een twintigtal fietsen in beslag genomen. Voorts werden Russen en Noren tot een boete van omgerekend 650 euro veroordeeld wegens het - tegen betaling - vervoeren van vluchtelingen. (Belga/TE)