Syrië wil graag toetreden tot de Internationale Conventie voor chemische wapens. Dat zei de Syrische minister voor Buitenlandse Zaken Walid al-Muallim volgens het persagentschap Interfax in Moskou.

Syrië zal de internationale gemeenschap toegang verschaffen tot alle depots. Het land zal de productie stopzetten en zich van alle chemische wapens ontdoen, zei de minister voorts.

"We zijn bereid de opslagplaatsen voor chemische wapens bekend te maken, de productie van chemische wapens stop te zetten en de vertegenwoordigers van Rusland, andere landen en de Verenigde Naties alle materiaal te tonen", zei al-Muallim.

Militaire interventie voorkomen

Eerder had de Syriër gezegd dat zijn land daartoe bereid is om een militaire interventie van de VS te voorkomen. "Ons akkoord voor het Russisch initiatief betekent dat we alle chemische wapens opgeven. We zijn absoluut bereid dit initiatief uit te voeren", zei de minister.

Kremlinbaas Vladimir Poetin riep de Verenigde Staten opnieuw op af te zien van een militaire interventie. Dat is de voorwaarde, opdat Syrië zich kan ontdoen van zijn massavernietigingswapens. Bovendien wil Poetin dat Syrië ook zijn biologische wapens vernietigt. (Belga/AVE)

Syrië wil graag toetreden tot de Internationale Conventie voor chemische wapens. Dat zei de Syrische minister voor Buitenlandse Zaken Walid al-Muallim volgens het persagentschap Interfax in Moskou. Syrië zal de internationale gemeenschap toegang verschaffen tot alle depots. Het land zal de productie stopzetten en zich van alle chemische wapens ontdoen, zei de minister voorts. "We zijn bereid de opslagplaatsen voor chemische wapens bekend te maken, de productie van chemische wapens stop te zetten en de vertegenwoordigers van Rusland, andere landen en de Verenigde Naties alle materiaal te tonen", zei al-Muallim. Eerder had de Syriër gezegd dat zijn land daartoe bereid is om een militaire interventie van de VS te voorkomen. "Ons akkoord voor het Russisch initiatief betekent dat we alle chemische wapens opgeven. We zijn absoluut bereid dit initiatief uit te voeren", zei de minister. Kremlinbaas Vladimir Poetin riep de Verenigde Staten opnieuw op af te zien van een militaire interventie. Dat is de voorwaarde, opdat Syrië zich kan ontdoen van zijn massavernietigingswapens. Bovendien wil Poetin dat Syrië ook zijn biologische wapens vernietigt. (Belga/AVE)