De internationale gemeenschap mag het Syrische regime niet de internationale normen met de voeten laten treden doordat zijn "beschermer" Rusland de Veiligheidsraad blokkeert, zei Power. "Chemische wapens mogen geen oorlogs- of terreurwapen worden in de 21ste eeuw."

Power minimaliseerde de recente, eerder verzoenende verklaringen van de Russische president Vladimir Poetin. Die sloot niet uit dat Rusland van standpunt zou veranderen als er onweerlegbare bewijzen zouden komen van de schuld van Damascus. "Niets in de relaties met onze Russische collega's zet aan tot optimisme", zei Power. "We hebben uit de verklaringen van president Poetin niet kunnen opmaken dat er mogelijkheid is tot vooruitgang in de Veiligheidsraad."

Blinde aanval

Power zei dat de VS aan andere landen van de VN bewijzen heeft voorgelegd die moeten aantonen dat het Syrische regime schuld heeft aan een chemische aanval op 21 augustus nabij Damascus. "Die bewijzen leiden tot één conclusie: het Syrische regime heeft een blinde, grootschalige aanval uitgevoerd op zijn eigen bevolking met chemische wapens."

Op een G20-top in Sint-Petersburg vindt donderdag en vrijdag overleg plaats over de Syrische kwestie. (Belga/TV)

De internationale gemeenschap mag het Syrische regime niet de internationale normen met de voeten laten treden doordat zijn "beschermer" Rusland de Veiligheidsraad blokkeert, zei Power. "Chemische wapens mogen geen oorlogs- of terreurwapen worden in de 21ste eeuw."Power minimaliseerde de recente, eerder verzoenende verklaringen van de Russische president Vladimir Poetin. Die sloot niet uit dat Rusland van standpunt zou veranderen als er onweerlegbare bewijzen zouden komen van de schuld van Damascus. "Niets in de relaties met onze Russische collega's zet aan tot optimisme", zei Power. "We hebben uit de verklaringen van president Poetin niet kunnen opmaken dat er mogelijkheid is tot vooruitgang in de Veiligheidsraad."Power zei dat de VS aan andere landen van de VN bewijzen heeft voorgelegd die moeten aantonen dat het Syrische regime schuld heeft aan een chemische aanval op 21 augustus nabij Damascus. "Die bewijzen leiden tot één conclusie: het Syrische regime heeft een blinde, grootschalige aanval uitgevoerd op zijn eigen bevolking met chemische wapens."Op een G20-top in Sint-Petersburg vindt donderdag en vrijdag overleg plaats over de Syrische kwestie. (Belga/TV)