Ook Bolivia stemde tegen de ontwerpresolutie, terwijl China en Egypte zich onthielden.

Rusland had eerder op de dag een eigen ontwerp ingediend, maar dat net voor de stemming over het Amerikaanse ontwerp weer ingetrokken.

Het mandaat van het Joint Investigative Mechanism (JIM) verstrijkt om middernacht. Het JIM, een ploeg van de Verenigde Naties en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), beschuldigt de Syrische regering van het gebruik van zenuwgas. Rusland, de bondgenoot van Syrië, heeft kritiek op de procedure van de experten.

Na de stemming verklaarde VN-ambassadeur Nikki Haley dat Rusland het onderzoeksteam 'gedood' heeft. 'Rusland heeft redenen uitgevonden om een mechanisme dat het mee heeft gecreëerd niet te steunen omdat het niet tevreden is met zijn wetenschappelijke conclusies', aldus Haley, die toevoegt dat het JIM een 'overweldigende steun' heeft van de Veiligheidsraad.

'Rusland denkt dat het JIM goed werkt wanneer het ontdekt dat IS chemische wapens gebruikt, maar wanneer het om een van zijn vrienden gaat, dan is het ineens het JIM en niet zijn vriend die een misdaad beging.'

Ook Bolivia stemde tegen de ontwerpresolutie, terwijl China en Egypte zich onthielden. Rusland had eerder op de dag een eigen ontwerp ingediend, maar dat net voor de stemming over het Amerikaanse ontwerp weer ingetrokken. Het mandaat van het Joint Investigative Mechanism (JIM) verstrijkt om middernacht. Het JIM, een ploeg van de Verenigde Naties en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), beschuldigt de Syrische regering van het gebruik van zenuwgas. Rusland, de bondgenoot van Syrië, heeft kritiek op de procedure van de experten. Na de stemming verklaarde VN-ambassadeur Nikki Haley dat Rusland het onderzoeksteam 'gedood' heeft. 'Rusland heeft redenen uitgevonden om een mechanisme dat het mee heeft gecreëerd niet te steunen omdat het niet tevreden is met zijn wetenschappelijke conclusies', aldus Haley, die toevoegt dat het JIM een 'overweldigende steun' heeft van de Veiligheidsraad. 'Rusland denkt dat het JIM goed werkt wanneer het ontdekt dat IS chemische wapens gebruikt, maar wanneer het om een van zijn vrienden gaat, dan is het ineens het JIM en niet zijn vriend die een misdaad beging.'