De Russische president Vladimir Poetin en Duits bondskanselier Angela Merkel zijn overeengekomen dat er een politieke oplossing moet komen in Syrië. Dat meldden de twee leiders op een persconferentie in Berlijn.

"We hebben allebei uitgedrukt dat er een politieke oplossing moet komen voor de crisis in Syrië", aldus de bondskanselier. Ze voegde er nog aan toe dat het plan Annan "een beginpunt zou kunnen zijn". Poetin wees er dan weer op dat "niets wordt opgelost met geweld". Hij verwijst daarmee naar de Franse president François Hollande die - na een oproep van de "krijger-filosoof" Bernard Henri-Levy -

zei dat een militaire interventie "niet uitgesloten" is.

Poetin: 'Politieke oplossing vraagt geduld'

De Russische president gelooft in een politieke oplossing. "Zo'n oplossing vraagt om professionaliteit en geduld", zei hij. "Er zijn veel partijen betrokken bij het conflict, die allemaal hun eigen belangen hebben. We moeten alle partijen rond een onderhandelingstafel krijgen en een compromis zoeken."

De president voegde er nog aan toe dat Duitsland en Rusland, binnen het kader van de Veiligheidsraad, zeker zullen spreken met andere landen die een oplossing willen voor het conflict.

Merkel bevestigde dat Duitsland hetzelfde denkt over de gebeurtenissen in Syrië en voegde nog toe dat "iedereen zijn steentje moet bijdragen" om een burgeroorlog te vermijden. (Belga/INM)

De Russische president Vladimir Poetin en Duits bondskanselier Angela Merkel zijn overeengekomen dat er een politieke oplossing moet komen in Syrië. Dat meldden de twee leiders op een persconferentie in Berlijn. "We hebben allebei uitgedrukt dat er een politieke oplossing moet komen voor de crisis in Syrië", aldus de bondskanselier. Ze voegde er nog aan toe dat het plan Annan "een beginpunt zou kunnen zijn". Poetin wees er dan weer op dat "niets wordt opgelost met geweld". Hij verwijst daarmee naar de Franse president François Hollande die - na een oproep van de "krijger-filosoof" Bernard Henri-Levy - zei dat een militaire interventie "niet uitgesloten" is. Poetin: 'Politieke oplossing vraagt geduld' De Russische president gelooft in een politieke oplossing. "Zo'n oplossing vraagt om professionaliteit en geduld", zei hij. "Er zijn veel partijen betrokken bij het conflict, die allemaal hun eigen belangen hebben. We moeten alle partijen rond een onderhandelingstafel krijgen en een compromis zoeken." De president voegde er nog aan toe dat Duitsland en Rusland, binnen het kader van de Veiligheidsraad, zeker zullen spreken met andere landen die een oplossing willen voor het conflict. Merkel bevestigde dat Duitsland hetzelfde denkt over de gebeurtenissen in Syrië en voegde nog toe dat "iedereen zijn steentje moet bijdragen" om een burgeroorlog te vermijden. (Belga/INM)