Dat heeft een hoge verantwoordelijke van het Witte Huis verklaard.

Volgens diezelfde bron hebben president Barack Obama, vicepresident Joe Biden en het diensthoofd van het Witte Huis hun telefoontjes naar leden van de Kamer en de Senaat verdrievoudigd.
"In elk gesprek en elke vergadering hameren we op hetzelfde fundamentele argument: als we niets doen tegen Bashar Al-Assad, zal de afradende impact van de internationale regels tegen het gebruik van chemische wapens worden afgezwakt en dat dreigt Assad en zijn belangrijkste bondgenoten - Hezbollah en Iran - aan te moedigen, omdat ze zien dat zo'n flagrante schending van de internationale normen geen enkel gevolg krijgt", luidt het.

John McCain verwacht op Witte Huis

Bij een informatievergadering voor leden van het Congres waren zowat 70 parlementsleden aanwezig. VS-president Obama ontvangt op het Witte Huis nog John McCain. De invloedrijke republikein had gezegd er niet zeker van te zijn de resolutie te steunen waarmee het Witte Huis groen licht zou krijgen voor actie tegen Syrië.


Volgens dezelfde bron staat nog een reeks telefoontjes naar individuele Congresleden op de agenda, evenals een vergadering met democratische verkozenen. (Belga/SD)

Dat heeft een hoge verantwoordelijke van het Witte Huis verklaard.Volgens diezelfde bron hebben president Barack Obama, vicepresident Joe Biden en het diensthoofd van het Witte Huis hun telefoontjes naar leden van de Kamer en de Senaat verdrievoudigd. "In elk gesprek en elke vergadering hameren we op hetzelfde fundamentele argument: als we niets doen tegen Bashar Al-Assad, zal de afradende impact van de internationale regels tegen het gebruik van chemische wapens worden afgezwakt en dat dreigt Assad en zijn belangrijkste bondgenoten - Hezbollah en Iran - aan te moedigen, omdat ze zien dat zo'n flagrante schending van de internationale normen geen enkel gevolg krijgt", luidt het.John McCain verwacht op Witte HuisBij een informatievergadering voor leden van het Congres waren zowat 70 parlementsleden aanwezig. VS-president Obama ontvangt op het Witte Huis nog John McCain. De invloedrijke republikein had gezegd er niet zeker van te zijn de resolutie te steunen waarmee het Witte Huis groen licht zou krijgen voor actie tegen Syrië. Volgens dezelfde bron staat nog een reeks telefoontjes naar individuele Congresleden op de agenda, evenals een vergadering met democratische verkozenen. (Belga/SD)