Syrië: Europese Unie drijft sancties op

© Reuters

‘Wegens de ernst van de situatie in Syrië’ heeft de Europese Unie de lijst uitgebreid van personen en organisaties waartegen het sancties treft.

Dat maakt EU-buitenlandverantwoordelijke Catherine Ashton dinsdag bekend.

De tegoeden van het Syrische regime worden bevroren en er wordt een reisverbod in de EU ingesteld. Er worden 15 personen en vijf organisaties aan de lijst toegevoegd. Woensdag worden de sancties van kracht, als de namen van alle twintig nieuwe gesanctioneerden wereldkundig gemaakt worden in het officiële publicatieblad van de EU.

Ashton verwijs nog naar haar verklaring van 19 augustus, waarin ze ‘het gewelddadige neerslaan van vreedzame manifestanten’ en het ‘intensievere, grootschalige gebruik van willekeurige militaire macht’ veroordeelde.

Ashton verwelkomt dinsdag ook de vraag van de VN-mensenrechtenraad om de oprichting van een internationale onafhankelijke onderzoekscommissie naar mensenrechtenschendingen in Syrië.

Vorige week al riep Ashton, net als verschillende Europese lidstaten en de VS, de Syrische president Assad op om op te stappen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content