Meer dan 1,1 miljoen Syriërs het land uit gevlucht voor het geweld, zei Guterres tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat. Zowat 3,6 miljoen mensen zijn binnen het land op de vlucht.

"De Syrische crisis is het meest complexe en meest gevaarlijke conflict, en dat met de zwaarste humanitaire gevolgen, van alle conflicten die heb gezien sinds ik acht jaar geleden aan deze functie begon", stelde Guterres.

Menselijk drama

Guterres sprak van een "onthutsende escalatie". Een jaar geleden was er nog maar sprake van 33.000 vluchtelingen buiten Syrië. In december was dat aantal opgelopen tot 500.000, om begin maart al 1 miljoen te bereiken. "Elk van hen is een menselijk drama", aldus nog Guterres.

In het Syrische conflict, dat twee jaar geleden uitbrak, zijn naar schatting al meer dan 70.000 mensen om het leven gekomen. (Belga/TV)

Meer dan 1,1 miljoen Syriërs het land uit gevlucht voor het geweld, zei Guterres tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat. Zowat 3,6 miljoen mensen zijn binnen het land op de vlucht. "De Syrische crisis is het meest complexe en meest gevaarlijke conflict, en dat met de zwaarste humanitaire gevolgen, van alle conflicten die heb gezien sinds ik acht jaar geleden aan deze functie begon", stelde Guterres.Menselijk drama Guterres sprak van een "onthutsende escalatie". Een jaar geleden was er nog maar sprake van 33.000 vluchtelingen buiten Syrië. In december was dat aantal opgelopen tot 500.000, om begin maart al 1 miljoen te bereiken. "Elk van hen is een menselijk drama", aldus nog Guterres. In het Syrische conflict, dat twee jaar geleden uitbrak, zijn naar schatting al meer dan 70.000 mensen om het leven gekomen. (Belga/TV)