Syrië: Assad weigert dialoog met ’terroristische groepen’

© Reuters

De dialoog kan niet slagen zolang er “terroristische groepen” in Syrië zijn.

Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gezegd bij het bezoek aan Damascus van Kofi Annan, de speciale gezant van de VN en de Arabische Liga voor Syrië.

Het geweld in Syrië duurt intussen voort. In de noordelijke provincie Idleb vielen tientallen doden. Volgens Assad heeft geen enkele dialoog of politiek proces kans op slagen zolang er “terroristische groepen” zijn die chaos zaaien en burgers en militairen aanvallen.

‘Oppositie zijn terroristen’Het regime van de Syrische president beschouwt de oppositie als terroristen. In het gesprek met Annan zei Assad ook nog dat zijn land bereid is “elke ernstige poging” te doen slagen om een oplossing te vinden voor de crisis.

Idleb onder vuur

Het Syrische leger voerde intussen zware bombardementen uit op de stad Idleb. In de gelijknamige provincie kwamen zestien rebellen om het leven toen ze in een hinderlaag vielen van het Syrische leger. Dat berichtte het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De hinderlaag werd opgezet in de stad Jisr al-Choughour. Uit het leger gedeserteerde militairen vielen daar ook een militair konvooi aan. Vier soldaten werden gedood, vijf andere overmeesterd. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content