In de Franse pers hebben Sven Mary en Frank Berton gesproken over hun cliënt Salah abdeslam, die vandaag aan Frankrijk is uitgeleverd. Mary laat zich opmerken met forse uitspraken over Abdeslam, Berton legt uit waarom hij de verdediging opneemt van de enige terrorist die de aanslagen op 13 november in Parijs heeft overleefd.

Uit verschillende gesprekken met Abdeslam in de gevangenis van Brugge, houdt Mary een weinig positief beeld over van de terrorist. Zo zegt hij aan Libération: 'Salah is een klein boefje uit Molenbeek, meer een volger dan een leider. Hij heeft de intelligentie van een lege asbak, er zit niets in.' Volgens Mary staat hij 'eerder apathisch tegenover religie: toen ik hem vroeg of hij de Koran had gelezen, antwoordde hij dat hij een samenvatting op het internet had gevonden.' Abdeslam denkt in een 'videogame' te leven, aldus nog Mary.

Mary herhaalde ook wat hij eerder deze week zei, namelijk dat Abdeslam spijt heeft van zijn daden en 'zo snel mogelijk naar Frankrijk wil om zijn daden te verklaren bij de onderzoekers'.

Hij obderstreepte nog dat het niet gemakkelijk is om zijn cliënt te blijven verdedigen, 'als ik er alleen maar miserie aan overhoud'. Mary zou (fysiek) bedreigd zijn, aldus De Standaard.

Berton, die weet heeft van de bedreigingen aan het adres van Mary, legde dan weer aan nieuwszender BFMTV uit waarom hij de verdediging van Abdeslam op zich neemt: 'In naam van de rechtstaat. Iedereen heeft recht op een eerlijk proces.' Hij zegt te beseffen.

Berton zegt er vertrouwen in te hebben dat Abdeslam zal meewerken. Volgens De Standaard is dat een reden voor hem om de zaak aan te nemen. 'In de nasleep van de tragische gebeurtenissen in Parijs is hij ingestort, maar nu is hij bereid om meer uitleg te geven en volgens mij zelfs om mee te werken met het Franse gerecht. Hij zal zijn daden verklaren, hij beloofde nadrukkelijk dat "zij die logistieke steun verleenden op 13 november" niet langer zullen zwijgen.'

Uit verschillende gesprekken met Abdeslam in de gevangenis van Brugge, houdt Mary een weinig positief beeld over van de terrorist. Zo zegt hij aan Libération: 'Salah is een klein boefje uit Molenbeek, meer een volger dan een leider. Hij heeft de intelligentie van een lege asbak, er zit niets in.' Volgens Mary staat hij 'eerder apathisch tegenover religie: toen ik hem vroeg of hij de Koran had gelezen, antwoordde hij dat hij een samenvatting op het internet had gevonden.' Abdeslam denkt in een 'videogame' te leven, aldus nog Mary. Mary herhaalde ook wat hij eerder deze week zei, namelijk dat Abdeslam spijt heeft van zijn daden en 'zo snel mogelijk naar Frankrijk wil om zijn daden te verklaren bij de onderzoekers'.Hij obderstreepte nog dat het niet gemakkelijk is om zijn cliënt te blijven verdedigen, 'als ik er alleen maar miserie aan overhoud'. Mary zou (fysiek) bedreigd zijn, aldus De Standaard.Berton, die weet heeft van de bedreigingen aan het adres van Mary, legde dan weer aan nieuwszender BFMTV uit waarom hij de verdediging van Abdeslam op zich neemt: 'In naam van de rechtstaat. Iedereen heeft recht op een eerlijk proces.' Hij zegt te beseffen.Berton zegt er vertrouwen in te hebben dat Abdeslam zal meewerken. Volgens De Standaard is dat een reden voor hem om de zaak aan te nemen. 'In de nasleep van de tragische gebeurtenissen in Parijs is hij ingestort, maar nu is hij bereid om meer uitleg te geven en volgens mij zelfs om mee te werken met het Franse gerecht. Hij zal zijn daden verklaren, hij beloofde nadrukkelijk dat "zij die logistieke steun verleenden op 13 november" niet langer zullen zwijgen.'