Cycloon Phailin is zaterdag aan land gegaan in Odisha, zo'n 600 kilometer ten zuidwesten van Kolkata, en heeft er al aan verscheidene mensen het leven gekost. De zender CNN-IBN meldde dat er zaterdagavond een zevental mensen stierven door instortende huizen of bomen die door de cycloon ontworteld werden. Intussen is de dodentol opgelopen naar 18. Zo'n 230.000 woningen zijn volledig of gedeeltelijk ingestort.

De cycloon gaat gepaard met zeer hevige regenval en windstoten tot 200 km/uur. Honderdduizenden mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd, de grootste reddingsactie ooit in de geschiedenis van het land..

Phailin is mogelijk de krachtigste tropische storm in veertien jaar in de Indiase kustregio. De bedreigde regio had in 1999 nog zwaar te lijden onder een cycloon, die toen aan meer dan 8.000 mensen het leven kostte.

Cycloon Phailin is zaterdag aan land gegaan in Odisha, zo'n 600 kilometer ten zuidwesten van Kolkata, en heeft er al aan verscheidene mensen het leven gekost. De zender CNN-IBN meldde dat er zaterdagavond een zevental mensen stierven door instortende huizen of bomen die door de cycloon ontworteld werden. Intussen is de dodentol opgelopen naar 18. Zo'n 230.000 woningen zijn volledig of gedeeltelijk ingestort.De cycloon gaat gepaard met zeer hevige regenval en windstoten tot 200 km/uur. Honderdduizenden mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd, de grootste reddingsactie ooit in de geschiedenis van het land.. Phailin is mogelijk de krachtigste tropische storm in veertien jaar in de Indiase kustregio. De bedreigde regio had in 1999 nog zwaar te lijden onder een cycloon, die toen aan meer dan 8.000 mensen het leven kostte.