De Super Bowl kleurt dit jaar een tikkeltje groen en staat dit jaar bijna volledig in het teken van cannabis. De twee teams die in de finale tegenover elkaar zullen staan - de Denver Broncos en de Seattle Seahwaks - vertegenwoordigen allebei staten waar de drug sinds kort legaal is. De American footballfinale kreeg door de hele weedheisa zelfs de bijnaam 'Stoner Bowl': pro- en anti-weed zijn nu de nieuwe teams waarvoor je kan supporteren. Het legaliseringsdebat is weer aangewakkerd.

Voorstanders van marihuana kondigden aan vijf pro-weedreclameborden in de buurt van het stadion in New Jersey te plaatsen, waar de Super Bowl zal plaatsvinden. Ondertussen meldde een andere groep dat ze als antwoord anti-marihuanareclameborden zal plaatsen. De anti-weedcampagne wil vooral het grootschalig gebruik van cannabis, zoals bij tabak, voorkomen, maar onderzoek naar medische marihuana promoten, schrijft Rolling Stone.

Cannabissnacks

Seattle Seahawks-gethematiseerde marihuana cupcakes sieren de toonbank in de Queen Anne Cannabis Club in Seattle, Washington., Reuters
Seattle Seahawks-gethematiseerde marihuana cupcakes sieren de toonbank in de Queen Anne Cannabis Club in Seattle, Washington. © Reuters

Het 'Marijuana Policy Project' komt op voor de legalisering van de drug en heeft online ook een petitie waarin de Nationale Football Liga gevraagd wordt geen spelers meer te bestraffen voor het gebruik van marihuana. De petitie heeft tot nu toe al meer dan 12 000 handtekeningen, meldt Rolling Stone.

De 'Stoner Bowl' heeft ook geleid tot het opduiken van een opmerkelijk aantal cannabis-snackrecepten op het internet. In de thuisstad van de Seahawks, Seattle vliegen de cupcakes met groene weedtopping in de Queen Anne Cannabis Club over de toonbank. Andere mogelijke snacks zijn de klassieke cannabisbrownies of zelfs glutenvrije THC-koekjes.

Legalisering

Washington en Colorado stemden in 2012 voor de legalisering van recreatief cannabisgebruik. Langzaam maar zeker komt de cannabismarkt er op. Hoewel president Barack Obama nog verkondigde dat marihuana niet gevaarlijker is dan alcohol en 20 staten en het district Columbia in de VS medische marihuana toelaten, is het federaal nog steeds verboden.

Marihuana valt samen met heroïne en lsd in de VS onder de Controlled Substances Act van 1970 voor strenge beperking van druggebruik. Democraat en congreslid Earl Blumenauer wil marihuana van die lijst schrappen omdat het niet dezelfde gevaren inhoudt als andere drugs, schrijft de Huffington Post. Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, kondigde recent een plan aan voor medische marihuana in zijn staat. Andere staten die Colorado en Washington zouden kunnen volgen in de legalisering van recreatief cannabisgebruik zouden Oregon, Arizona, Californië en Alaska zijn.

De Super Bowl kleurt dit jaar een tikkeltje groen en staat dit jaar bijna volledig in het teken van cannabis. De twee teams die in de finale tegenover elkaar zullen staan - de Denver Broncos en de Seattle Seahwaks - vertegenwoordigen allebei staten waar de drug sinds kort legaal is. De American footballfinale kreeg door de hele weedheisa zelfs de bijnaam 'Stoner Bowl': pro- en anti-weed zijn nu de nieuwe teams waarvoor je kan supporteren. Het legaliseringsdebat is weer aangewakkerd.Voorstanders van marihuana kondigden aan vijf pro-weedreclameborden in de buurt van het stadion in New Jersey te plaatsen, waar de Super Bowl zal plaatsvinden. Ondertussen meldde een andere groep dat ze als antwoord anti-marihuanareclameborden zal plaatsen. De anti-weedcampagne wil vooral het grootschalig gebruik van cannabis, zoals bij tabak, voorkomen, maar onderzoek naar medische marihuana promoten, schrijft Rolling Stone. Het 'Marijuana Policy Project' komt op voor de legalisering van de drug en heeft online ook een petitie waarin de Nationale Football Liga gevraagd wordt geen spelers meer te bestraffen voor het gebruik van marihuana. De petitie heeft tot nu toe al meer dan 12 000 handtekeningen, meldt Rolling Stone.De 'Stoner Bowl' heeft ook geleid tot het opduiken van een opmerkelijk aantal cannabis-snackrecepten op het internet. In de thuisstad van de Seahawks, Seattle vliegen de cupcakes met groene weedtopping in de Queen Anne Cannabis Club over de toonbank. Andere mogelijke snacks zijn de klassieke cannabisbrownies of zelfs glutenvrije THC-koekjes.Washington en Colorado stemden in 2012 voor de legalisering van recreatief cannabisgebruik. Langzaam maar zeker komt de cannabismarkt er op. Hoewel president Barack Obama nog verkondigde dat marihuana niet gevaarlijker is dan alcohol en 20 staten en het district Columbia in de VS medische marihuana toelaten, is het federaal nog steeds verboden.Marihuana valt samen met heroïne en lsd in de VS onder de Controlled Substances Act van 1970 voor strenge beperking van druggebruik. Democraat en congreslid Earl Blumenauer wil marihuana van die lijst schrappen omdat het niet dezelfde gevaren inhoudt als andere drugs, schrijft de Huffington Post. Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, kondigde recent een plan aan voor medische marihuana in zijn staat. Andere staten die Colorado en Washington zouden kunnen volgen in de legalisering van recreatief cannabisgebruik zouden Oregon, Arizona, Californië en Alaska zijn.