De aardbeving deed zich voor omstreeks 5u lokale tijd. Volgens het US Geological Survey had de schok een kracht van 7,8 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag voor de kust van de provincie Atjeh.

Na de schok renden heel wat kustbewoners in paniek de straat op en trokken naar hogergelegen gebied. De autoriteiten trokken het tsunami-alarm na twee uur weer in.

In de stad Sinabang, die het dichtst bij de aardbeving lag, werd geen belangrijke schade gemeld. In Banda Atjeh was de elektriciteit uitgevallen, maar de telefoonlijnen werken wel nog normaal.

Tsunami

Op 26 december 2004 vond in dezelfde regio een aardbeving plaats met een kracht van 9,2 op de schaal van Richter. Die zorgde voor een tsunami die meer dan 230.000 mensen doodde.

Indonesië, en dan vooral Sumatra, wordt vaak getroffen door aardbevingen. In september vorig jaar nog kwamen meer dan 1.000 mensen om bij een aardbeving op het eiland.

De aardbeving deed zich voor omstreeks 5u lokale tijd. Volgens het US Geological Survey had de schok een kracht van 7,8 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag voor de kust van de provincie Atjeh. Na de schok renden heel wat kustbewoners in paniek de straat op en trokken naar hogergelegen gebied. De autoriteiten trokken het tsunami-alarm na twee uur weer in. In de stad Sinabang, die het dichtst bij de aardbeving lag, werd geen belangrijke schade gemeld. In Banda Atjeh was de elektriciteit uitgevallen, maar de telefoonlijnen werken wel nog normaal. Tsunami Op 26 december 2004 vond in dezelfde regio een aardbeving plaats met een kracht van 9,2 op de schaal van Richter. Die zorgde voor een tsunami die meer dan 230.000 mensen doodde. Indonesië, en dan vooral Sumatra, wordt vaak getroffen door aardbevingen. In september vorig jaar nog kwamen meer dan 1.000 mensen om bij een aardbeving op het eiland.