Het vaartuig, de Ever Given die in Panama is geregistreerd, was op weg van China naar Rotterdam. Het schip voer in noordelijke richting door het kanaal tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee. De Ever Given is volgens de scheepvaartwebsite Vesselfinder.com 400 meter lang. Op de website is te zien hoe het schip dwarsligt in het kanaal en er het vaarverkeer zo blokkeert.

De werkzaamheden om een gestrand containerschip in het Suezkanaal in Egypte vrij te krijgen, zijn woensdag van start gegaan. De beheerder van het Suezkanaal had eerder al aangekondigd dat het historische traject in beide richtingen wordt opengesteld om een van 's werelds drukste handelsroutes te helpen deblokkeren.

Admiraal Ossama Rabie, voorzitter van de Egyptische Autoriteit van het Suezkanaal (SCA), zei in een persbericht dat de 'bergingseenheden en sleepboten van de autoriteit hun inspanningen voortzetten' om het 400 meter lange schip Ever Given, dat onder Panamese vlag vaart, te bevrijden.

Suezkanaal geblokkeerd door containerschip., Isopix
Suezkanaal geblokkeerd door containerschip. © Isopix
Suezkanaal geblokkeerd door containerschip, Belga Image
Suezkanaal geblokkeerd door containerschip © Belga Image
Het vaartuig, de Ever Given die in Panama is geregistreerd, was op weg van China naar Rotterdam. Het schip voer in noordelijke richting door het kanaal tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee. De Ever Given is volgens de scheepvaartwebsite Vesselfinder.com 400 meter lang. Op de website is te zien hoe het schip dwarsligt in het kanaal en er het vaarverkeer zo blokkeert. De werkzaamheden om een gestrand containerschip in het Suezkanaal in Egypte vrij te krijgen, zijn woensdag van start gegaan. De beheerder van het Suezkanaal had eerder al aangekondigd dat het historische traject in beide richtingen wordt opengesteld om een van 's werelds drukste handelsroutes te helpen deblokkeren.Admiraal Ossama Rabie, voorzitter van de Egyptische Autoriteit van het Suezkanaal (SCA), zei in een persbericht dat de 'bergingseenheden en sleepboten van de autoriteit hun inspanningen voortzetten' om het 400 meter lange schip Ever Given, dat onder Panamese vlag vaart, te bevrijden.