Guadalupe is een van de stadjes in het noorden van Mexico dat wordt geteisterd door geweld van rivaliserende drugsbendes. De plek ligt in de staat Chiwawa, waar het ergste drugsgeweld zich voordoet.

Nadat vorige week de commissaris van een van de deelgemeenten van Guadalupe werd vermoord, samen met zijn zoon, durfde niemand zich kandidaat te stellen voor de nieuwe vacature van politiecommissaris. Enkel de jonge Marisol Valles García ging in op de jobaanbieding.

Het 20-jarige meisje krijgt negentien agenten onder zich, van wie negen vrouwen. Het korps moet het stellen met één politiewagen. Marisol moet zelf niet de strijd aangaan met de drugsbendes, maar ze moet er wel voor zorgen dat de openbare veiligheid van de gemeente wordt hersteld.

De nieuwe commissaris is studente in de criminologie en getrouwd. Op een plaatselijk tv-station zei ze zeker geen vrouw zonder angst te zijn. Ze hoopt de heersende onrust te kunnen veranderen in een gevoel van veiligheid, zodat ouders hun kinderen weer met een gerust hart op straat kunnen laten spelen.

In Mexico eiste de drugsoorlog de afgelopen vier jaar al 28.000 mensenlevens.

Guadalupe is een van de stadjes in het noorden van Mexico dat wordt geteisterd door geweld van rivaliserende drugsbendes. De plek ligt in de staat Chiwawa, waar het ergste drugsgeweld zich voordoet. Nadat vorige week de commissaris van een van de deelgemeenten van Guadalupe werd vermoord, samen met zijn zoon, durfde niemand zich kandidaat te stellen voor de nieuwe vacature van politiecommissaris. Enkel de jonge Marisol Valles García ging in op de jobaanbieding. Het 20-jarige meisje krijgt negentien agenten onder zich, van wie negen vrouwen. Het korps moet het stellen met één politiewagen. Marisol moet zelf niet de strijd aangaan met de drugsbendes, maar ze moet er wel voor zorgen dat de openbare veiligheid van de gemeente wordt hersteld. De nieuwe commissaris is studente in de criminologie en getrouwd. Op een plaatselijk tv-station zei ze zeker geen vrouw zonder angst te zijn. Ze hoopt de heersende onrust te kunnen veranderen in een gevoel van veiligheid, zodat ouders hun kinderen weer met een gerust hart op straat kunnen laten spelen. In Mexico eiste de drugsoorlog de afgelopen vier jaar al 28.000 mensenlevens.