Om de herstelwerkzaamheden te vergemakkelijken en zuinig om te springen met de beschikbare middelen blijven scholen en universiteiten maandag gesloten, zegt informatieminister Jorge Rodríguez zondag. Arbeiders en bedienden moeten maar tot 14 uur werken. 'We zullen de stroomoorlog winnen', klinkt het in een persbericht.

Sinds begin maart zijn er in het Zuid-Amerikaanse land geregeld zware stroomonderbrekingen. De regering zegt dat de Verenigde Staten en de oppositie de stroomvoorziening saboteren. De tegenstanders van de regering spreken van een tekort aan investeringen, gebrekkig toezicht en corruptie.

Afgelopen weekend trokken Venezolanen de straat op om te protesteren tegen president Nicolás Maduro en de energiecrisis in Venezuela. 'We weten wie voor de stroomuitval verantwoordelijk is: Maduro. Maar nu is het genoeg geweest', zei oppositieleider Juan Guaidó. Het jonge parlementslid riep zich zichzelf uit tot interimpresident en wil Maduro van de macht verdrijven.

President Nicolas Maduro kondigde later op de dag de invoering af van een rantsoeringsplan van elektriciteit gedurende 30 dagen. Dat moet een "evenwicht" verzekeren tussen de productie, het transport, de distributie en het verbruik van stroom. Het plan trad zondag in voege, aldus Maduro in een radio- en tv-toespraak.

Om de herstelwerkzaamheden te vergemakkelijken en zuinig om te springen met de beschikbare middelen blijven scholen en universiteiten maandag gesloten, zegt informatieminister Jorge Rodríguez zondag. Arbeiders en bedienden moeten maar tot 14 uur werken. 'We zullen de stroomoorlog winnen', klinkt het in een persbericht. Sinds begin maart zijn er in het Zuid-Amerikaanse land geregeld zware stroomonderbrekingen. De regering zegt dat de Verenigde Staten en de oppositie de stroomvoorziening saboteren. De tegenstanders van de regering spreken van een tekort aan investeringen, gebrekkig toezicht en corruptie. Afgelopen weekend trokken Venezolanen de straat op om te protesteren tegen president Nicolás Maduro en de energiecrisis in Venezuela. 'We weten wie voor de stroomuitval verantwoordelijk is: Maduro. Maar nu is het genoeg geweest', zei oppositieleider Juan Guaidó. Het jonge parlementslid riep zich zichzelf uit tot interimpresident en wil Maduro van de macht verdrijven. President Nicolas Maduro kondigde later op de dag de invoering af van een rantsoeringsplan van elektriciteit gedurende 30 dagen. Dat moet een "evenwicht" verzekeren tussen de productie, het transport, de distributie en het verbruik van stroom. Het plan trad zondag in voege, aldus Maduro in een radio- en tv-toespraak.