'De Libanese (conflict)partijen zijn tot een akkoord gekomen over een permanente wapenstilstand in heel Libië. Deze verwezenlijking houdt een belangrijke wending naar vrede en stabiliteit in Libië in', zegt de volkerenorganisatie. 'Ik wens u te feliciteren voor wat u hier hebt bereikt. Het vergde veel moed', zei VN-gezant voor Libië Stephanie Williams tegenover militaire gezanten van premier Fayez al-Serraj en zijn rivaal Khalifa Haftar. 'Ik hoop dat dit akkoord een eind zal maken aan het lijden van het Libische volk.'

Het akkoord gaat politieke besprekingen in Libië zelf vooraf. Die gaan volgende week in een voorbereidende fase van start. Vanaf 9 november zijn er in Tunis echte besprekingen. De door de VN erkende regering in Tripoli krijgt steun van Turkije. De troepen van Haftar in het oosten van Libië zien zich geruggensteund door Rusland, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.

'De Libanese (conflict)partijen zijn tot een akkoord gekomen over een permanente wapenstilstand in heel Libië. Deze verwezenlijking houdt een belangrijke wending naar vrede en stabiliteit in Libië in', zegt de volkerenorganisatie. 'Ik wens u te feliciteren voor wat u hier hebt bereikt. Het vergde veel moed', zei VN-gezant voor Libië Stephanie Williams tegenover militaire gezanten van premier Fayez al-Serraj en zijn rivaal Khalifa Haftar. 'Ik hoop dat dit akkoord een eind zal maken aan het lijden van het Libische volk.' Het akkoord gaat politieke besprekingen in Libië zelf vooraf. Die gaan volgende week in een voorbereidende fase van start. Vanaf 9 november zijn er in Tunis echte besprekingen. De door de VN erkende regering in Tripoli krijgt steun van Turkije. De troepen van Haftar in het oosten van Libië zien zich geruggensteund door Rusland, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.