Na de aardbeving het voorbije weekend, waarbij zes mensen het leven lieten, is het noordoosten van Italië opnieuw getroffen door twee naschokken. Daarbij is er opnieuw schade aangericht aan gebouwen die al averij hadden opgelopen.

De zwaarste naschok had een magnitude van 4,3, melden de lokale autoriteiten. De afgelopen dagen werd de regio al tientallen keren opgeschrikt door naschokken.

"Wij proberen de mensen te overtuigen terug te keren naar hun huizen, als ze al niet beschadigd zijn, maar als deze naschokken aanhouden, wordt dat onmogelijk", zegt burgemeester Fernando Ferioli van Finale Emilia, de gemeente waar het epicentrum van de aardbeving lag. (Belga/INM)

Na de aardbeving het voorbije weekend, waarbij zes mensen het leven lieten, is het noordoosten van Italië opnieuw getroffen door twee naschokken. Daarbij is er opnieuw schade aangericht aan gebouwen die al averij hadden opgelopen. De zwaarste naschok had een magnitude van 4,3, melden de lokale autoriteiten. De afgelopen dagen werd de regio al tientallen keren opgeschrikt door naschokken. "Wij proberen de mensen te overtuigen terug te keren naar hun huizen, als ze al niet beschadigd zijn, maar als deze naschokken aanhouden, wordt dat onmogelijk", zegt burgemeester Fernando Ferioli van Finale Emilia, de gemeente waar het epicentrum van de aardbeving lag. (Belga/INM)