In minder dan een half uur tijd kreeg de voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn te horen dat hij formeel in verdenking wordt gesteld, maar wel wordt vrijgelaten op borgtocht. Beide beslissingen werden genomen door verschillende rechtbanken.

Dominique Strauss-Kahn moet een miljoen dollar cash betalen als borg. Daarnaast moet hij een bankgarantie van nog eens 5 miljoen dollar ter beschikking stellen. Hij moet een elektronische enkelband dragen en mag zijn woning niet verlaten. Daarbij wordt hij de klok rond bewaakt door een gewapende agent.

Zijn verdediging stelde ter zitting een borg van minstens 1 miljoen dollar voor. Daarbovenop was de verdediging ermee akkoord dat de whereabouts van Strauss-Kahn elektronisch worden gevolgd en dat hij in een appartement in New York blijft terwijl de rechtsgang verder gaat.

DSK zou 24 uur per dag in het appartement van zijn dochter blijven. Zij is studente aan de Columbia University.

De Fransman heeft zijn paspoort ingeleverd en zal het land niet ontvluchten, voert de verdediging aan. Eerder deze week had de verdediging al soortgelijke voorstellen voor een vrijlating op borg geformuleerd. Daar is nu de belofte van huisarrest bijgekomen, aldus het CBS News. (EE)

In minder dan een half uur tijd kreeg de voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn te horen dat hij formeel in verdenking wordt gesteld, maar wel wordt vrijgelaten op borgtocht. Beide beslissingen werden genomen door verschillende rechtbanken. Dominique Strauss-Kahn moet een miljoen dollar cash betalen als borg. Daarnaast moet hij een bankgarantie van nog eens 5 miljoen dollar ter beschikking stellen. Hij moet een elektronische enkelband dragen en mag zijn woning niet verlaten. Daarbij wordt hij de klok rond bewaakt door een gewapende agent. Zijn verdediging stelde ter zitting een borg van minstens 1 miljoen dollar voor. Daarbovenop was de verdediging ermee akkoord dat de whereabouts van Strauss-Kahn elektronisch worden gevolgd en dat hij in een appartement in New York blijft terwijl de rechtsgang verder gaat. DSK zou 24 uur per dag in het appartement van zijn dochter blijven. Zij is studente aan de Columbia University. De Fransman heeft zijn paspoort ingeleverd en zal het land niet ontvluchten, voert de verdediging aan. Eerder deze week had de verdediging al soortgelijke voorstellen voor een vrijlating op borg geformuleerd. Daar is nu de belofte van huisarrest bijgekomen, aldus het CBS News. (EE)