Strauss-Kahn, die beschuldigd wordt van seksuele delicten, arriveerde woensdagavond in zijn nieuwe woning in de Franklin Street, nummer 153 waar hij onder huisarrest staat. De nieuwe verblijfplaats van Strauss-Kahn is volgens de New York Post het duurste huurhuis van Tribeca, een exclusieve buurt in Manhattan waar heel wat beroemdheden wonen.

Een rechter in New York had eerder toestemming gegeven voor zijn nieuwe verblijfplaats. Sinds DSK vorige vrijdag de gevangenis van Rikers Island verliet, verbleef hij tijdelijk onder huisarrest in een appartement op Broadway, in Lower Manhattan.

De 62-jarige Strauss-Kahn, die verdacht wordt van poging tot verkrachting van een kamermeisje in het hotel waar hij verbleef, wordt continu in de gaten gehouden door een bewaker en moet verplicht een elektronische enkelband dragen.

Hij mag zijn nieuwe verblijfplaats verlaten voor ontmoetingen met zijn advocaten, om naar de rechtbank te gaan, een dokter te bezoeken of religieuze plechtigheden bij te wonen. (Belga/TE)

Strauss-Kahn, die beschuldigd wordt van seksuele delicten, arriveerde woensdagavond in zijn nieuwe woning in de Franklin Street, nummer 153 waar hij onder huisarrest staat. De nieuwe verblijfplaats van Strauss-Kahn is volgens de New York Post het duurste huurhuis van Tribeca, een exclusieve buurt in Manhattan waar heel wat beroemdheden wonen. Een rechter in New York had eerder toestemming gegeven voor zijn nieuwe verblijfplaats. Sinds DSK vorige vrijdag de gevangenis van Rikers Island verliet, verbleef hij tijdelijk onder huisarrest in een appartement op Broadway, in Lower Manhattan. De 62-jarige Strauss-Kahn, die verdacht wordt van poging tot verkrachting van een kamermeisje in het hotel waar hij verbleef, wordt continu in de gaten gehouden door een bewaker en moet verplicht een elektronische enkelband dragen. Hij mag zijn nieuwe verblijfplaats verlaten voor ontmoetingen met zijn advocaten, om naar de rechtbank te gaan, een dokter te bezoeken of religieuze plechtigheden bij te wonen. (Belga/TE)